Fostul patron ULTRA PRO COMPUTERS, audiat la sediul DIICOT

Omul de afaceri CRISTIAN FUGHINA, fostul patron al firmei care gestiona magazinele ULTRA PRO COMPUTERS, este AUDIAT miercuri la DIICOT.  Procurorii i-au PERCHEZITIONAT si si locuinta omului de afaceri.

Potrivit unor surse judiciare, sotii Alina si CRISTIAN FUGHINA, precum si tatal fostului patron al firmei, Stefan Fughina, ar fi urmarit, din 2010, falimentarea controlata a societatii ULTRA PRO COMPUTERS, scrie Mediafax.

Citeste si: PRESEDINTELE SIVECO, IRINA SOCOL, A FOST ARESTATA IN DOSARUL DE EVAZIUNE FISCALA

Cei trei sunt suspectati ca ar fi scos bani din societate, pe care i-ar fi bagat ulterior in offshor-uri apartinand lui Laszlo Kiss, al carui nume a aparut si in dosarul privind delapidarea Petromservice.

In acest fel, societatea ar fi acumulat datorii de peste 40 de milioane de euro la stat si la banci.

Procurorii DIICOT verifica in acest caz doar modul in care ar fi fost devalizata firma de IT, in cauza nefiind stabilit un prejudiciu.

Anchetatorii fac PERCHEZITII la domiciliile sotilor Alina si CRISTIAN FUGHINA si al lui Stefan Fughina, precum si la un sediu al ULTRA PRO COMPUTERS, din Calea Floreasca, si la domiciliile altor persoane.

Citeste si: PERCHEZITII DNA LA ISU TELEORMAN. SEFUL ADJUNCT SUSPECTAT DE LUARE DE MITA

In dosar sunt vizate 18 persoane, care urmeaza sa fie aduse la audieri la DIICOT.

In iunie 2010, Tribunalul Constanta hotara intrarea in faliment si dizolvarea K Tech Electronics, societatea care gestiona magazinele ULTRA PRO COMPUTERS.