Fostul PREMIER israelian Ehud Olmert, condamnat la sase ani de INCHISOARE PENTRU CORUPTIE

Fostul PREMIER israelian Ehud Olmert a fost condamnat marti la sase ani de DETENTIE, PENTRU CORUPTIE, intr-un enorm scandal imobiliar din perioada in care era primarul Ierusalimului (1993-2003).

Dupa doi ani proceduri, tribunalul de la Tel Aviv l-a condamnat pe Olmert la sase ani de inchisoare si la plata unei amenzi in valoare de un milion de sekeli (aproximativ 210.000 de euro), o sentinta transmisa in direct de principalelor posturi de radio din tara.

Purtand o camasa albastra si pantaloni kaki, Olmert parea obosit, in instanta.

Citeste si: JANEZ JANSA, fostul premier sloven, a fost CONDAMNAT la doi ani de INCHISOARE

“El avea postul cel mai central si mai important si a ajuns sa fie condamnat pentru infractiunile cele mai de dispretuit”, a declarat judecatorul David Rosen, citat de Mediafax. “Un reprezentant public care accepta mita poate fi comparat cu un tradator”, a adaugat magistratul.

Fostul PREMIER, in varsta de 68 de ani, a fost gasit vinovat, pe 31 martie, pentru luare de mita intr-un imens scandal imobiliar, la Ierusalim, in perioada in care a fost primar al orasului (1993-2003). El a fost condamnat si pentru marturie falsa intr-o incercare de a pata reputatia principalului martor al acuzarii.

Citeste si: China: Liderul politic Bo Xilai va sta la inchisoare tot restul vietii

Citat in mai multe cazuri de coruptie, Olmert a fost condamnat pana in prezent la o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare, in septembrie 2012, pentru abuz de incredere.

Sursa foto: breitbart.com