R. Moldova: Fostul premier VLAD FILAT, retinut pentru 72 de ore de CENTRUL NATIONAL ANTICORUPTIE. Reactia lui STRELET. UPDATE

CORNELIU GURIN, procurorul general al Republicii Moldova, a solicitat, de urgenta, ridicarea imunitatii parlamentare a deputatului liberal-democrat, fostul premier VLAD FILAT, noteaza presa din tara vecina.

UPDATE 19:51: Premierul Republicii Moldova, VALERIU STRELET, care a preluat, joi, si conducerea Partidului Liberal Democrat, a calificat decizia parlamentului de la Chisinau de a retrage imunitatea lui VLAD FILAT drept ”un spectacol bine regizat”.

”Acest spectacol bine regizat cu o sumedenie de incalcari procedurale este prea tare cusut cu ata alba ca sa fie credibil. Sunt sigur ca VLAD FILAT va reusi sa-si probeze nevinovatia”, a declarat VALERIU STRELET in cadrul unei conferinte de presa, potrivit Radio Chisinau.

Premierul moldovean a dat asigurari ca nu va pleca de la guvern. ”Tara va fi guvernata in stricta conformitate cu legea. (…) Sper ca voi avea sustinerea colegilor”, a afirmat el.

In acelasi timp insa, seful executivului de la Chisinau nu a exclus ca Procuratura Generala sa deschida dosare si pe numele sau. ‘Nu am siguranta ca magii de la Procuratura nu-mi vor fabrica si mie un dosar’, a declarat premierul STRELET, potrivit Unimedia.

 UPDATE 18:44:  Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, VLAD FILAT, a fost retinut pentru 72 de ore la sediul Centrului National Anticoruptie, transmite Unimedia.

UPDATE 17.55 Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, VLAD FILAT, a ajuns joi la Centrul National Anticoruptie (CNA), la putin timp dupa ce acestuia i s-a retras IMUNITATEA PARLAMENTARA de catre legislativul de la Chisinau, fostul premier fiind suspectat de ACTE DE CORUPTIE si implicare directa in FRAUDE FINANCIAR BANCARE, transmite agentia Unimedia.

Potrivit sursei citate, Vlad Filat a ajuns la sediul CNA cu masina proprie, el fiind escortat de catre ofiterii institutiei.
Procurorii urmeaza sa stabileasca daca liderul liberal-democrat va fi retinut si pentru cat timp.

UPDATE 16.25  Parlamentul de la Chisinau a decis joi RIDICAREA IMUNITATII DEPUTATULUI VLAD FILAT, lider al Partidului Liberal Democrat si fost prim-ministru al Republicii Moldova, acuzat de acte de coruptie si implicare directa in fraude bancare, informeaza mass-media locala.

Decizia a fost luata cu votul a 79 de parlamentari din totalul de 101 membri ai forului legislativ de la Chisinau.

UPDATE 14.40 Comisia juridica pentru numiri si imunitati a parlamentului de la Chisinau s-a pronuntat joi, cu OPT VOTURI PENTRU si TREI IMPOTRIVA, pentru RIDICAREA IMUNITATII deputatului VLAD FILAT, lider al Partidului Liberal Democrat si fost prim-ministru al Republicii Moldova, informeaza Radio Chisinau.

STIRE INITIALA

Potrivit lui CORNELIU GURIN liderul PLDM a comis o crima grava. Potrivit Procuraturii, in timpul cand era premier, VLAD FILAT a extorcat si a primit de la ILAN SHOR bunuri si servicii ce nu i se cuvin in suma de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui ILAN SHOR in calitate de consul onorific in Federatia Rusa.

In 2013-2014, VLAD FILAT, sustinand ca are influenta asupra anumitor decidenti, a pretins si a primit de la ILAN SHOR bani servicii si alte bunuri in suma de peste 190 de milioane de dolari, informeaza publika.

CITESTE SI: VLAD FILAT: IOHANNIS ESTE UN PRESEDINTE BUN PENTRU ROMANIA SI REPUBLICA MOLDOVA

In replica, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat ca actiunea de astazi este una regizata si bine pregatita din timp. „Eu m-am pregatit pentru un asemenea scenariu. Mai ales ca se vorbeste cum se pregateste RENATO USATII in fata Parlamentului, dar si demersul lui CORNELIU GURIN. Acest show a fost mult prea scump si gandit mult. Mai bine se venea cu o maniera profesionista”, a declarat VLAD FILAT, potrivit unimedia.

VLAD FILAT spune martorii in dosarul BEM au fost manipulati si santajati de catre institutiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc. Liderul PLDM spune ca isi va demonstre nevinovatia si isi indeamna colegii sa voteze pentru ridicarea imunitatii sale. VLAD FILAT a declarat ca, in continuare, Partidul va fi condus de catre prim-ministrul Valeriu Strelet.

Sursa foto: timpul