Fostul presedinte al CJ Gorj, ION CALINOIU, condamnat la INCHISOARE cu SUSPENDARE

Magistratii Judecatoriei Targu-Jiu l-au condamnat, marti, pe fostul presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Ion Calinoiu, la patru luni de inchisoare cu suspendare pentru fals in declaratii, decizia nefiind definitiva, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, Elena Stegaroiu.

Potrivit sursei citate, magistratii au decis sa amane aplicarea pedepsei pe un termen de incercare de doi ani de la ramanerea definitiva a sentintei.

‘Stabileste pedeapsa la 4 luni de inchisoare pentru subsemnatul. Amana aplicarea pedepsei inchisorii de doi ani de la ramanerea definitiva. (…) Obliga la plata de cheltuieli judiciare in suma de 1.400 lei. Poate fi atacata cu apel in termen de la 10 zile de la comunicare’, a precizat Elena Stegaroiu.

Potrivit Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, ‘Ion Calinoiu, in calitate de presedinte al CJ Gorj, in cursul anilor 2012-2013, cu intentie, prin incalcarea dispozitiilor Legii nr. 161/2003 si Legii nr. 176/2010, si aflandu-se in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul nu a declarat veniturile realizate in baza contractelor incheiate intre acesta si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, respectiv Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in cuantum total de 1.563 lei”.

Conform procurorilor, aceste venituri nu au fost mentionate in declaratia de avere nr. 202 din 11.06.2013 (suma de 687 de lei aferenta venitului din anul 2012) si declaratia de avere nr. 235 din 12.06.2014 (suma de 876 de lei aferenta anului 2013), cu scopul de a ascunde starea de incompatibilitate retinuta de Agentia Nationala de Integritate.

Un comunicat al ANI informeaza ca Ion Calinoiu s-a aflat in stare de incompatibilitate intrucat a detinut simultan cu functia de presedinte al CJ Gorj urmatoarele calitati: expert pe termen scurt in cadrul Centrului National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic, in perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consortiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, in perioada 1 iunie – 31 iulie 2013.

Sursa foto: bzi