Fostul presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, trimis in judecata de procurorii DNA

VIORICA ONIGA, fost presedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova, a fost trimisa in JUDECATA de procurorii DNA pentru fapte de CORUPTIE, ea fiind acuzata ca a primit MITA de la mai multe persoane pentru a le elibera fraudulos certificate de incadrare in grad de handicap, conform unui comunicat al DNA. 

VIORICA ONIGA este acuzata de luare de MITA in forma continuata (21 acte materiale), abuz in serviciu in forma continuata, complicitate la inselaciune in forma continuata, fals intelectual in forma continuata.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Ioana Borca, membra a aceleiasi comisii la data faptelor, precum si cei care au intermediat MITA: Georgeta Oprea, Sorin Octavian Gabor, Mariana Pascu, Georgeta Neacsu, Gheorghe Mihalcea, Aluna Lia Dumitrescu, Alexandrina Dumitru, Lucian Manea, Claudia Manea, Georgiana Irimia.

Citeste si: DNA solicita ARESTAREA a patru judecatori pentru CORUPTIE. Unul dintre ei a fugit de acasa! UPDATE 

In speta au fost efectuate cercetari in legatura cu modalitatea in care, in schimbul unor sume de bani si in baza unor acte medicale falsificate, mai multe persoane au obtinut, fara drept, incadrarea in grad de handicap si eliberarea certificatelor care atesta acest fapt de catre membrii Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova.

Certificatele au fost ulterior folosite de beneficiari pentru obtinerea unor sume importante de bani de la bugetul de public cu titlu de indemnizatii de handicap, bugete complementare, indemnizatii de insotitor si alte facilitati prevazute de lege pentru aceasta categorie de persoane.

Citeste si: GEORGETA BARBALATA, judecatoare la ICCJ, a fost CONDAMNATA la patru ani de inchisoare cu executare 

DNA afirma ca faptele retinute constituie acte materiale ale infractiunilor savârsite in forma continuata deduse deja judecatii prin rechizitoriul DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti din 2013, dosar care se afla pe rolul Tribunalului Buzau, instanta ce a fost desemnata sa solutioneze cauza ca urmare admiterii unei cereri de stramutare formulata de VIORICA ONIGA.

Sursa foto: adevarul.ro