Fostul președinte al Golden Sachs crede că va exista o crypto monedă globală, dar aceasta nu este Bitcoin

Gary Cohn, fostul președinte al Goldman Sachs și fost consilier economic principal al președintelui american Donald Trump, consideră că va exista o crypto monedă globală în viitor, dar va fi o monedă “mai ușor de înțeles” decât Bitcoin (BTC).

Cohn a declarat pentru CNBC că știe că va exista o “crypto monedă globală la un moment dat. O monedă pe care lumea o va înțelege și care nu se va baza pe costurile de minare, costul energiei electrice sau a unor astfel de lucruri.” Minarea Bitcoin se bazează pe rezolvarea de hashes pentru a obține o recompensă prin intermediul unui protocol de verificare a muncii. În luna octombrie a anului trecut, s-a estimat că Bitcoin a atras 56 milioane KWh de energie electrică pe zi, cu o valoare de 6,7 milioane de dolari.

Cohn a declarat că nu “prea crede în Bitcoin”, însă “crede în tehnologia blockchain”. El a adăugat că moneda viitorului “va avea probabil o tehnologie blockchain în spatele ei:” va fi mult mai ușor de înțeles cum este creată, modul în care se mișcă și cum o pot folosi oamenii”.

Citește și: CERCETĂTORII FEDERAL RESERVE DIN SUA EXPLICĂ DE CE FLUCTUEAZĂ PREȚUL BITCOIN

Întrebat despre informațiile conform cărora Goldman Sachs va oferi diverse contracte Bitcoin cu intenția de a deschide un birou de tranzacționare, Cohn a spus: “[Goldman Sachs] ar trebui să facă ceea ce consideră că este în interesul acționarilor lor”. Totodată, Cohn a mărturisit că nu deține acțiuni în Goldman Sachs.

Cohn a declarat și că intenționează să “conducă o bancă reglementată, dar într-o lume digitală”, după plecarea sa din martie de la administrația Trump: “Am o idee pentru o companie […] Ar fi un concept interesant jucând pe cunoașterea pe care o cunosc din lumea bancară “.