Fostul procuror CIPRIAN NASTASIU, audiat la DNA. Fosta judecatoare SOFICA DUMITRASCU, chemata ca MARTOR. UPDATE

Fostul procuror CIPRIAN NASTASIU s-a prezentat marti la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat in dosarul in care medicul MOHAMAD YASSIN a fost ARESTAT PREVENTIV pentru TRAFIC de INFLUENTA.

UPDATE 15.19: Fosta judecatoare SOFICA DUMITRASCU a declarat, marti, la iesirea de la DNA, ca a fost audiata in calitate de martor in dosarul medicului Mohamad Yassin si despre imprejurarile in care l-a judecat pe sirianul OMAR HAYSSAM.

SOFICA DUMITRASCU a precizat ca a fost intrebata de procurori daca s-au facut interventii la adresa ei vizavi de posibilitatea de a-l pune in libertate pe OMAR HAYSSAM.

“Dupa opt ani de zile cred ca este prea mult pentru mine acest dosar cu Omar Hayssam. (…) Poate aceste persoane la fel s-au folosit de numele meu” a afirmat ea.

Intrebata cum comenteaza redeschiderea anchetei cu privire la Hayssam, fostul magistrat a subliniat ca este vorba de “o fapta recenta a lui Yassin”.

SOFICA DUMITRASCU este judecatoarea care, pe 26 aprilie 2006, a decis eliberarea lui Hayssam pe motive medicale. Acesta a reusit sa fuga din Romania la scurt timp, eveniment ce a dus la demisia procurorului general de atunci, Ilie Botos, si a sefilor serviciilor de informatii.

Tot SOFICA DUMITRASCU a facut parte din completul de judecata care l-a condamnat pe OMAR HAYSSAM la 20 ani inchisoare pentru rapirea jurnalistilor romani in Irak. In iulie 2013, Hayssam a fost adus in tara si incarcerat.

CIPRIAN NASTASIU este procurorul care a solicitat Curtii de Apel București (CAB), in aprilie 2006, eliberarea din arest a sirianului OMAR HAYSSAM pe motiv ca acesta este grav bolnav.

Audiata ca martor in acest dosar este si fosta judecatoare SOFICA DUMITRASCU, cea care in 2006 a decis eliberarea lui OMAR HAYSSAM.

Medicul MOHAMAD YASSIN este acuzat de DNA ca, in perioada octombrie 2014 — martie 2015, in mod direct si prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denuntatori suma de aproximativ 2 milioane euro, in schimbul desfiintarii condamnarii de 23 de ani inchisoare primita de sirianul OMAR HAYSSAM.

CIPRIAN NASTASIU a renuntat, la scurt timp dupa episodul amintit, la cariera de procuror, in prezent activand ca avocat.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: adevarul.ro