Fostul SECRETAR GENERAL al ONU, BOUTROS BOUTROS-GHALI, A MURIT

Fostul secretar general al ONU BOUTROS BOUTROS-GHALI a MURIT, MARTI, anunta Consiliul de Securitate, citat de agentiile de presa internationale.

In varsta de 93 de ani, fostul diplomat egiptean BOUTROS BOUTROS-GHALI a MURIT  intr-un spital din Cairo, relateaza presa din tara sa, citata de postul de televiziune american Fox News. Presedintele egiptean Abdel Fattah el Sisi il sunase chiar la sfarsitul saptamanii trecute pe BOUTROS BOUTROS-GHALI ca sa-i multumeasca pentru activitatea sa in numele tarii si pentru a-i ura o recuperare grabnica.

BOUTROS BOUTROS-GHALI a condus ONU in perioada 1 ianuarie 1992 – 31 decembrie 1996. Pentru unii, BOUTROS BOUTROS-GHALI a fost un diplomat eficient care a fost prins intr-o lupta dintre ONU si Statele Unite. Altii, mai ales la Washington, l-au vazut pe  BOUTROS BOUTROS-GHALI drept un simbol al ceea ce ar fi fost gresit in organizatie.

Printre controversele din timpul mandatului lui BOUTROS BOUTROS-GHALI se numara perceputa lipsa de actiune a ONU privind genocidul din Rwanda, din anul 1994, precum si razboiul civil din Angola, din anii ’90.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: bbc