Fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU ramane in AREST

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis vineri ca fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) HORIA GEORGESCU sa fie judecat in continuare in stare de arest preventiv, in dosarul ANRP.

In arest preventiv raman si alti inculpati din dosar: Mihnea-Remus Iuoras, deputatul Theodor Nicolescu, Ingrid Popa-Mocanu, Gheorghe Visoiu, Florin Hanu si Catalin Canagiu.

Instanta le-a respins acestora contestatiile fata de decizia instantei din 8 mai, prin care s-a hotarat mentinerea lor in arest.

Horia Georgescu se afla in arest preventiv din 18 martie, el fiind trimis in judecata pe 9 aprilie de DNA, pentru trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP.

CITESTE SI: HORIA GEORGESCU, ELIBERAT din FUNCTIA de PRESEDINTE al ANI

Prejudiciul in dosar este de peste 84,5 milioane euro.

In dosar au fost trimisi in judecata deputatul Catalin Theodor Nicolescu, fost vicepresedinte al ANRP si deputatul Marko Attila-Gabor, fost secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului — Departamentul pentru relatii interetnice.

De asemenea, au fost deferite justitiei alte noua persoane care, la data faptelor, fie faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, fie aveau calitatea de experti evaluatori autorizati: Ingrid Zaarour, presedinte al ANRP, Mihnea-Remus Iuoras si Ingrid Popa-Mocanu, vicepresedinti ANRP, Remus Baciu, vicepresedinte ANRP, Catalin Canagiu, reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, Gheorghe Visoiu, angajat ANRP, Florin Hanu, evaluator autorizat, Cornel Drula si Niculai Nistor, ambii evaluatori autorizati ANEVAR.

CITESTE SI: Fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU, trimis in JUDECATA

Potrivit DNA, in ianuarie, Guvernul Romaniei — ANRP a sesizat faptul ca, in perioada 2008 — 2009, rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despagubiri conform Legii 247/ 2005 nu au respectat cerintele Standardelor Internationale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piata a imobilelor.

Sursa foto www.b1.ro