Fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU ramane in AREST PREVENTIV

Fostul sef al ANI HORIA GEORGESCU va fi cercetat in continuare in arest preventiv, dupa ce judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie i-au respins vineri contestatia, relateaza Agerpres.

In arest preventiv raman si Mihnea Remus Iuoras (fost vicepresedinte al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul ANRP), Ingrid Luciana Popa Mocanu (fost vicepresedinte al Comisiei), Constantin Catalin Canangiu (membru al Comisiei), Gheorghe Visoiu si Alexandru Florin Hanu (evaluatori). 

 
CITESTE SI: HORIA GEORGESCU si membrii ANRDP au actionat in CUNOSTINTA DE CAUZA contrar obligatiilor care le reveneau
In schimb, evaluatorii Dorin Cornel Drula si Neculai Nistor vor sta in continuare in arest la domiciliu. Curtea Suprema le-a respins acestora contestatiile, decizia fiind definitiva. 

HORIA GEORGESCU a fost arestat pentru 30 de zile pe 18 martie, el fiind acuzat de procurorii DNA de savarsirea a trei infractiuni de abuz in serviciu, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut un folos necuvenit pentru sine sau pentru altul, fapte comise in calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din ANRP, prejudiciul in dosar ridicandu-se la 75 milioane euro.

 
Citeste si: HORIA GEORGESCU, presedintele demisionar al ANI, a fost ARESTAT PREVENTIV.UPDATE