Fostul sef al CJ BUZAU, MARIAN CRISTINEL BIGIU, ramane sub CONTROL JUDICIAR

Magistratii Tribunalului Calarasi au decis, luni mentinerea CONTROLULUI JUDICIAR pentru fostul presedinte al CJ Buzau, MARIAN CRISTINEL BIGIU, precum si administrarea de noi probe in dosarul de LUARE de MITA.

‘Instanta a mentinut CONTROLUL JUDICIAR instituit in iulie 2015 si a acordat un nou termen pentru administrarea de noi probe’, a declarat purtatorul de cuvant al Tribunalului Calarasi, judecatorul Gabriela Tanase. Potrivit sursei citate, urmatorul termen a fost fixat pentru data de 7 martie, informeaza Agerpres.

MARIAN CRISTINEL BIGIU a fost ARESTAT PREVENTIV pe data de 7 decembrie 2014 de magistratii Tribunalului Bucuresti si a fost trimis in judecata de DNA pentru LUARE de MITA si conflict de interese in forma continuata si pentru tentativa de SPALARE a BANILOR. Prin incheierea din 6 iulie 2015, Tribunalul Calarasi, instanta desemnata sa judece dosarul, a decis in cazul lui MARIAN CRISTINEL BIGIU masura preventiva a CONTROLULUI JUDICIAR.

CITESTE SI: PRESEDINTELE CJ BUZAU, CRISTINEL BIGIU, SI-A DAT DEMISIA

Potrivit rechizitoriului DNA, MARIAN CRISTINEL BIGIU a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de LUARE de MITA in forma continuata, 12 infractiuni de conflict de interese in forma continuata si tentativa de SPALARE a BANILOR.

Conform procurorilor anticoruptie, in perioada decembrie 2013—decembrie 2014, MARIAN CRISTINEL BIGIU i-a solicitat unuia dintre directorii din cadrul institutiei sa faca demersuri pentru declansarea procedurilor de achizitie directa, prin modificarea proiectului initial in cuantum de 400.000 de lei, legat de intocmirea Strategiei de dezvoltare durabila a judetului Buzau pentru perioada 2014-2020 si impartirea acestuia in trei componente, astfel incat sa fie evitata procedura de licitatie publica, precum si sa identifice firme dispuse sa semneze, in mod formal, aceste proiecte si sa intocmeasca efectiv proiectele.

Sursa foto: realitatea