Fostul sef al ONPM, ADRIAN BARASCU, si cei sase angajati retinuti de procurorii DNA au fost arestati

Fostul sef al Oficiului National pentru Protectia Martorilor (ONPM), Adrian Barascu, si cei sase angajati alaturi de care a fost retinut de procurorii DNA au fost arestati, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, informeaza Agerpres.

Judecatorii au decis, marti seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Adrian Barascu si a angajatilor ONPM Felicia Violeta Popa, Andreea Violeta Lita, Dan Cristian Puscas, Ion Octavian Nanu, Aurel Lehadus si Marcel Daniel Gomeaja.

Decizia poate fi contestata la Inalta Curte.

CITESTE SI: BARASCU a cerut ajutorul unor deputati pentru mutarea ONPM la MJ, pentru evitarea controalelor (referat)

Potrivit Politiei Romane, chestorul de politie Adrian Augustin Barascu si comisarul sef de politie Felicia Violeta Popa au fost eliberati din functie si pusi la dispozitia unitatii, urmand sa fie luate si alte masuri in cazul acestora, in functie de masurile ce vor fi dispuse de anchetatori in dosarul in care au fost retinuti.

Subcomisarul de politie Andreea Violeta Lita, psiholog la Oficiul National pentru Protectia Martorilor, a fost pusa la dispozitia unitatii, dupa ce a fost retinuta de procurorii DNA, in acelasi dosar.

Comisarul sef de politie Ion Octavian Nanu, sef serviciu la IGPR, a fost de asemnea eliberat din functie si pus la dispozitia unitatii.

Si comisarul sef Ion Octavian Nanu, sef serviciu la IGPR, comisarul sef de politie Aurel Lehadus, comisarul sef de politie Marcel Daniel Gomeaja, comisarul sef de politie Dan Cristian Puscas, acestia din urma cu functii de executie in Oficiul National pentru Protectia Martorilor, au fost pusi la dispozitia unitatii, dupa ce DNA a comunicat ca a fost pusa in miscare actiunea penala in cazul acestora.

CITESTE SI: ADRIAN BARASCU, seful Oficiului National pentru Protectia Martorilor, a fost ELIBERAT din FUNCTIE

De asemenea, in urma punerii in miscare a actiunii penale, au fost eliberati din functie si pusi la dispozitia unitatii comisarul sef de politie Cristian Pintilescu, director adjunct al ONPM, si comisarul sef de politie Viorel Marcel Croitoriu, cercetati sub control judiciar.

Comisarul sef de politie Cristea Niculae a fost imputernicit, temporar, in functia de director al Oficiului National pentru Protectia Martorilor, acesta fiind, pana marti, director adjunct al Directiei de Investigatii Criminale.

Procurorii DNA au cerut marti Curtii de Apel Bucuresti arestarea preventiva pentru 30 de zile a celor sapte retinuti in aceast dosar, in care se fac cercetari pentru deturnarea unor bani alocati protectiei martorilor.

Sursa foto: gandul