Fostul sef al Politiei Locale Vaslui, LAURENTIU TURBATU, condamnat la inchisoare cu executare

Fostul sef al Politiei Locale Vaslui, LAURENTIU TURBATU, trimis in judecata pentru delapidare, fals intelectual si uz de fals, in urma cu trei ani, a fost condamnat la cinci ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, de magistratii de la Judecatoria Vaslui, informeaza Agerpres. Decizia nu este definitiva, ea putand fi atacata de parti, in termen de 10 zile. 

LAURENTIU TURBATU este acuzat ca a initiat si constituit un grup infractional format din mai multi agenti din cadrul institutiei, avand ca activitate infractionala intocmirea de documente financiar-contabile false, in vederea decontarii contravalorii de carburant auto, incasata de catre liderul grupului. 

CITESTE SI: ATENTAT DEJUCAT TARGU SECUIESC: SEPARATISTII MAGHIARI VROIAU FINANTARE DIN RUSIA

“Expertiza contabila a scos la iveala ca intre consumul de combustibil inregistrat in foile de parcurs si cel calculat conform kilometrajului inregistrat la bordul mijloacelor auto este o diferenta de 53.802,32 litri. Pentru efectuarea calculului au fost stabilite preturile medii ale carburantului practicate de furnizori in perioada supusa expertizei”, au afirmat in rechizitoriu, procurorii vasluieni. 

In 2011, DNA Iasi a dispus neinceperea urmarii penale fata de LAURENTIU TURBATU si ceilalti salariati ai Politiei Locale si a declinat cauza catre Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui pentru continuarea cercetarilor.  Prejudiciul cauzat POLITIEI LOCALE VASLUI este de peste 200.000 de lei. Pe bunurile lui LAURENTIU TURBATU a fost deja instituit sechestru asiguratoriu.

Sursa foto: realitatea