Fostul sef de la ANAF GELU DIACONU este dispus sa EMIGREZE in CONGO! Cu o conditie!

Intr-un interviu publicat, luni, de Economica, fostul sef al ANAF, GELU DIACONU, a vorbit despre gradul de colectare la buget a impozitelor si a taxelor in mandatul lui, opinand ca actuala garnitura de tehnocrati nu va reusi sa atinga aceleasi performante.

„Risc o afirmatie: eu emigrez in Congo daca in lunile urmatoare Fiscul va repeta cresterile lunare de incasari din 2015. Cresteri de 12 si 15%, ca in ianuarie anul asta. Sunt miliarde de euro, care pot afecta, si dupa parerea mea vor afecta, echilibrul bugetar spre sfarsitul acestui an. Si daca legea salarizarii unitare va fi promulgata, va fi periclitata, cu siguranta, tinta de deficit. Vor fi diminuate drastic cheltuielile, in lipsa veniturilor suplimentare, si vom avea din nou pe holurile Ministerului Finantelor echipa FMI.

Nu inseamna ca ANAF nu-si poate gasi un sef mai bun decat mine. Dar tineti minte: colectarea se face zilnic. Nu poti recupera in august ce n-ai luat in februarie”, a declarat GELU DIACONU. In acelasi interviu, fostul demnitar a negat zvonul aparut in presa, cum ca el l-ar fi denuntat pe Ponta la DNA.

CITESTE SI: ION CRISTOIU DEZVALUIE CINE A STAT IN SPATELE DEMITERII LUII GELU DIACONU DE LA ANAF

„Ma apuc de facut denunturi. Ca am citit in presa ca l-am denuntat pe Ponta. Evident ca este o gluma. Poate pentru amnistiere. Pe presedintii camerelor Parlamentului, care au votat amnistia asta cu Voicu, poate, de ce nu? Pe domnul presedinte Iohannis, care a promulgat-o. Ce denunt sa-i fac lui Ponta? Am avut decenta. Am tacut, desi poate a fost o greseala, dar m-am gandit sa nu implic ANAF in scandaluri, atunci cand DNA a dat eronat comunicat ca ANAF s-a facut parte civila in dosarul Ponta-Sova. Sau daca s-a facut, sub nici o forma sub semnatura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF.

Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu ma intereseaza. Eu am gestionat ANAF. Pai la cat ma pricep eu in materie de TVA, sau poate nu ma pricep, ca Fiscul a mai avut sefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau sa-l pronunt. Un contract intre Sova si Ponta inseamna deducerea TVA facturat lui Ponta de catre Sova. Ponta l-a luat si l-a platit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, in masura in care tranzactia era fictiva, dar ce e o tranzactie fictiva intr-un contract de asistenta juridica? O faci la telefon. Daca ar fi fictiva, tranzactia cade, si ar trebui sa-i returnam TVA lui Ponta. Nu e absurd?” a mai spus GELU DIACONU.

Sursa foto: realitatea