Fost vicepresedinte al CJ BIHOR , TRIMIS in JUDECATA pentru OBTINERE de FOLOASE NECUVENITE

DNA Oradea a dispus, vineri, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a fostului vicepresedinte al CJ Bihor DUMITRU VOLOSENIUC, pentru obtinere de foloase necuvenite si fals in declaratii in forma continuata.

Potrivit procurorilor, VOLOSENIUC ar fi obtinut foloase necuvenite de peste 235.000 de lei.

“In perioada iunie 2008 – iunie 2012, inculpatul Voloseniuc Dumitru, in calitate de vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, a reprezentat in fapt, a negociat si semnat personal acte si documente (constand in facturi fiscale, comenzi comerciale sau contracte si tranzactii comerciale) si a efectuat, ca reprezentant al unei societati comerciale, operatiuni financiare, ca acte de comert, pe relatia cu mai multe societati comerciale, comportandu-se ca un administrator de fapt al societatii, in scopul obtinerii unui folos necuvenit pentru sine sau pentru altul.

CITESTE SI: DNA a extins URMARIREA PENALA in cazul senatorului PSD, ALEXANDRU CORDOS

Totodata, in aceeasi perioada, inculpatul DUMITRU VOLOSENIUC, cu ocazia completarii si depunerii declaratiilor de avere, aferente anilor 2008 – 2012, obligatorii pentru functia de demnitate publica indeplinita, a declarat necorespunzator adevarului situatia privind detinerea unor parti sociale la societati comerciale de catre titularul declaratiei si membrii familiei sale”, se arata intr-un comunicat DNA.

CITESTE SI: ADRIAN SEVERIN, audiat la DNA. Fostul europarlamentar este acuzat de SPALARE de BANI

Procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor inculpatului, pana la concurenta sumei de 238.650 lei, reprezentand folosul necuvenit obtinut pentru societatea respectiva din activitatea infractionala desfasurata de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor cu propunerea de a se mentine masura asiguratorie luata in cauza.

Sursa foto Digi 24