Fotbalistul cu cele mai multe prezente in Liga I s-a retras din activitate

Ionel Danciulescu, fotbalistul cu cele mai multe prezente in Liga I, si-a anuntat, oficial retragerea din activitate intr-o conferinta de presa organizata la un hotel din Capitala. Danciulescu, in varsta de 37 de ani, va ramane, in continuare, la clubul Dinamo Bucuresti, acolo unde va ocupa functia de team manager.

“Este un moment inevitabil in viata oricarui fotbalist. Nu e o decizie usoara, dar nici foarte grea. A fost exclusiv dorinta mea de a ma retrage de la Dinamo. Exista viata si dupa retragere. Raman aici in continuare, vreau sa ajut clubul. Fara Dinamo nu as fi ajuns niciodata la acest nivel. Nu cred ca mai sunt alte lucruri de zi. E clar faptul ca viitorul meu va fi legat de Dinamo”, a declarat Ionel  Danciulescu.

Iata si cifrele care i-au marcat cariera lui Ionel Danciulescu:

515 partide a bifat Ionel Danciulescu, in Liga I, fiind liderul all-time al prezentelor in Liga I.

214 goluri a marcat Danciu-gol in prima divizie din Romania.

14 goluri a marcat Danciulescu in MARELE DERBY al fotbalului romanesc, 8 pentru Steaua si 6 pentru Dinamo.

296 de goluri a reusit Ionel Danciulescu in cele 701 meciuri oficiale jucate de-a lungul carierei!

21 de ani de cariera a implinit “Corbul” in acest sezon, debutul avand loc in 1993, la Electroputere Craiova

6 echipe a schimbat fostul atacant de-a lungul carierei: Electroputere, Dinamo, Altay Izmir (Turcia), Steaua, Shandong Luneng (China) si Herculess Alicante (Spania)

2 goluri a reusit Ionel Danciulescu pentru echipa nationala in opt partide. Ambele au fost marcate in memorabila victorie cu Germania, scor 5-1, meci jucat in 2004, pe stadionul din Giulesti

12 trofee a castigat fostul jucator de-a lungul carierei, opt cu Dinamo (printre care si trei titluri) si patru cu Steaua (doua titluri).

Sursa foto: au.eurosport.com