FOTO ART HOUSE – locul unde COPIII descopera tainele ARTELOR PLASTICE si TEATRULUI

In cautarea unor activitati distractive de weekend, m-am oprit astazi la o casa din centrul Bucurestiului, nu prea mare dar frumusica si cocheta, unde auzisem ca se organizeaza tot felul de cursuri si ateliere simpatice.

Ce este de fapt ART HOUSE?

ART HOUSE este un loc primitor dedicat artelor, de orice fel ar fi ele. Sunt cativa ani buni de cand organizam cursuri de arte plastice si teatru pentru copii sub numele Arta pentru copii, iar din aceasta toamna am inceput si atelierele de familie sau doar pentru adulti, reunind totul sub un nou nume. ART HOUSE a aparut de fapt din dorinta de a oferi celorlalti un mod placut unde sa se poata se destinde,care sa fie in acelasi timp amuzant si creativ.

Cine se ocupa de cursuri si de ateliere?

O mana de oameni cu vocatie -actori si artisti plastici – care-si iubesc meseria si o fac din pasiune. Tineri, dar au in spate ani de experienta si lucru cu oameni de toate varstele. Eu zic ca au darul sa sadeasca zambete si sa dea culoare vietii 🙂

Ce se intampla la cursurile de teatru?

Cursurile de teatru reprezinta in fapt o joaca creativa, fiindca este o inlantuire atent gandita de tot felul de exercitii si jocuri amuzantecare te fac sa te relaxezi, sa te simti in largul tau si sa-ti exprimi personalitatea. De la mimica la improvizatie, de la jocuri de atentie si memorie la intortocheatele si extrem de amuzantele exercitii de dictie, toate au un rol bine stabilit: sa te faca sa te exprimi mai clar, mai eficient si mai firesc, sa fii mai dezinvolt si sa te integrezi usor intr-un grup nou. Iar momentul de glorie reprezentat de interpretarea unui rol pe scena… ei bine, e de neuitat:)

Dar despre atelierele de arta ce ne puteti spune?

Pablo Picasso spunea ca “arta spala sufletul de praful vietii de zi cu zi” si este adevarat. La ART HOUSE organizam ateliere de toate felurile, de la desen si pictura la mozaic, modelaj sau pictura pe tricouri, unde impletim lucrul cu informatii practice si cu notiuni de Istoria Artei.Indiferent de tema atelierului sau a cursului,crearea a ceva cu propriile maini este ceva special, care ne face sa fim mandri de noi insine si care ne elibereaza de toata apasarea grijilor zilnice.

Aveti si ateliere pentru adulti sau ateliere de familie.

Ei, da. Momentele cu adevarat speciale sunt atelierele la care pot participa parinti si copii, in echipa. Nu intotdeauna exista timpul de a face ceva impreuna, in familie, iar o activitate amuzanta cu o tema deosebita, intr-un cadru organizat, este bine-venita. De cele mai multe ori copilul “conduce”, el vine cu ideile si parintele il ajuta sa le puna in practica, iar rezultatele sunt spectaculoase.

Ce cursuri aveti in perioada aceasta?

Zilele acestea organizam Ateliere de Craciun in care pictam pe globuri de sticla, realizam figurine din materiale textile, pictam pe ceramica sau pe ornamente pentru brad din pasta ceramica. Sunt decoratiuni deosebite, care raman amintire peste ani.In plus, avem cursurile pentru copii de arta si actorie, dar si un curs de pictura impresionista pentru adulti.

Suna tare frumos. Va urez succes in continuare!

Multumesc si va astept si la cursuri, sa vedeti si latura practica :)!

Mi-am terminat cafeaua (apropo, sentimentul de camin este accentuat de politica locului – oricine se servi cu o cafea proaspata  sau un ceai, aflate la dispozitie in bucatarie), am admirat lucrarile copiilor ce impanzesc locul si am plecat, promitandu-mi ca voi reveni.

Sursa foto: Mondo News