VIDEO. Cum arata primul SOARECE TRANSPARENT, creat de o cercetatoare ROMANCA!

O ROMANCA, cercetator sef la Institutul de Tehnologie din California, a reusit sa creeze SOARECI TRANSPARENTI, carora li se vad foarte clar organele. Potrivit presei britanice, metoda ar putea sa ii ajute pe oamenii de stiinta sa gaseasca noi terapii pentru diverse boli grave, de la autism si pana la cancer.

Cercetatorii condusi de VIVIANA GRADINARU au dezvoltat o tehnica in premiera, prin care pot face corpul unui SOARECE TRANSPARENT. SOARECII TRANSPARENTI nu sunt vii, fiind folositi de oamenii de stiinta pentru cercetarea detaliilor fine de anatomie, scrie Daily Mail.

Citeste si: “GENA GRASIMII” AR PUTEA AJUTA LA CREAREA UNUI TRATAMENT IMPOTRIVA OBEZITATII

Desi ideea tesuturilor TRANSPARENTE este veche de un secol, din ceea ce stim noi, este pentru prima data cand cercetatorii reusesc sa faca transparent tot corpul unui animal, a declarat VIVIANA GRADINARU, cercetorul sef al studiului.

Inainte de a fi tratati cu substante chimice, SOARECEII au fost eutanasiati, iar apoi li s-a indepartat pielea. Apoi, oamenii de stiinta au tratat corpul cu anumite substante chimice, care au facut ca organele interne si musculatura, nu insa si oasele, sa devina TRANSPARENTE.

Rezultatul arata ca o gelatina in forma de SOARECE, ale carei organe sunt tinute in aceeasi pozitie de catre tesutul conjunctiv si de un gel utilizat in cadrul procedurii.

Pentru a crea un SOARECE TRANSPARENT, oamenii de stiinta au nevoie de aproximativ o saptamana, in timp ce pentru un SOBOLAN, procesul de obtinere dureaza doua saptamani. Ulterior, pentru a evidentia anumite detalii anatomice, cercetatorii pot folosi diversi coloranti de laborator. 

CERCETATORII AU INDUS AMINTIRI FALSE UNOR SOARECI

Sursa foto si video: youtube.com, independent.co.uk, dailymail.co.uk