FOTO cu noile BMW X6, X4 si X2

BMW a prezentat informatii si poze cu noile generatii ale companiei cu sediul la Munchen, in Germania.

La un an dupa X5, noul X6 va face parte din vastul program de SUV-uri sportive bavareze. Acesta va primi o a doua versiune cu tehnologie Active Hybrid la care partea termica va fi un minuscul propulsor in patru cilindri si o capacitate de 2.000 cc, conform mures.citynews.ro. BMW va oferi si pe X6 motorizari de mare putere in patru cilindri. Astfel, transplantarea unitatii diesel de 2.0 litri bi-turbo cu 218 CP este posibil a fi disponibila inclusiv pentru o versiune X6 Active Hybrid cu tehnologie duala diesel – electric. Masina va dezvolta viteza de la 0-100 km/h in 5 secunde, iar rezervorul se goleste cu 10,4 litri la fiecare 100 km parcursi.

BMW X4 Concept se va concretiza curand intr-un model de serie. Masurand 4,678 metri in lungime, 1,915 metri latime si 1,622 metri inaltime, noul BMW X4 este cu 20 de centimetri mai scurt, cu 7 cm mai ingust si in acelasi timp mai scund comparativ cu modelul X6 lansat in 2008. BMW X4 va prelua gama de motorizari de la X3, mai scrie sursa citata, model ce va ramane in program pana in 2017. Astfel, oferta diesel va porni de la versiunea 20d xDrive cu 184 CP si 380 Nm, va continua cu sasele in linie 30d cu 258 CP, culminand apoi cu marele diesel twin-turbo de 313 CP.

BMW X2 va fi disponibil si intr-o versiune cu o singura pereche de usi laterale. A doua generatie BMW X1/X2 va migra pe o platforma cu tractiune fata, care insa va fi adaptata, in combinatie cu motoarele mai puternice din gama si unui sistem de tractiune integrala xDrive. Asadar, BMW schimba macazul in cazul celui mai mic SUV compact, concluzioneaza mures.citynews.ro, odata cu schimbarea de generatie modificandu-se platforma care va apartine de noua familie compacta.

Sursa foto: mures.citynews.ro