FOTO Jurnalistul belgian DANNY HUWE comemorat dupa 25 de ani de la MOARTEA sa

La initiativa Excelentei Sale, PHILIPPE BEKE, Ambasador al Regatului Belgiei la Bucuresti, astazi a avut loc ceremonia de comemorare a 25 de ani de la moartea jurnalistului belgian DANNY HUWE. Ceremonia a avut loc in piata care a fost numita dupa acesta si care se afla chiar la intrarea in cartierul Drumul Taberei din Sectorul 6.

Au depus coroane de flori si au tinut un moment de reculegere Primarul Sectorului 6, RARES MANESCU, Excelenta Sa, PHILIPPE BEKE, Ambasador al Regatului Belgiei la Bucuresti si deputatul RAZVAN MIRONESCU. Astfel, i-a fost adus un omagiu celui care a intrat, prin sacrificiul suprem, in galeria eroilor Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

CITESTE SI: Primaria Sectorului 6 aduce un OMAGIU jurnalistului belgian DANNY HUWE 

“Prezenta jurnalistilor straini in mijlocul evenimentelor, in Decembrie 1989, este o dovada a importantei pe care a avut-o Revolutia Romana, dar mai cu seama ramane o marturie a devotamentului lor fata de interesul general. Sacrificiul lui DANNY HUWE, venit la Bucuresti pentru a informa corect intreaga Europa si pierind in imprejurari inconjurate inca de mister, ne aminteste de eroismul, curajul si mandria pe care le simtea, fiind parte a acestei bresle”, a declarat RARES MANESCU, Primarul Sectorului 6.

In acele zile tulburi ale lui decembrie 1989, au murit in Romania cel putin 10 jurnalisti, coform informatiilor oficiale. La fel ca si in cazul celorlalte sute de victime, nici in cazul lui DANNY HUWE nu s-a gasit un vinovat. Unii spun ca a fost impuscat de un lunetist, altii ca a fost confundat cu un terorist si impuscat de militarii de la Comandamentul Trupelor de Graniceri. Langa DANNY HUWE au fost impuscati alti patru oameni, printre care si un copil de 15-16 ani.

CITESTE SI: SENIORII din Sectorul 6 SARBATORESC Craciunul. GALERIE FOTO 

Sursa foto: Mondo News