FOTO. Noul VW PASSAT, primele poze si informatii complete

Noul PASSAT va fi dezvaluit pe 3 iulie intr-o varianta mai agresiva decat generatia actuala. Noul VOLKSWAGEN va fi disponibil in caroserie break si sedan, urmand sa existe si un CC in patru usi, o varianta Alltrack si un posibil CC Shooting Brake.

Primele schite au aparut joi in presa germana. AutoBild si Auto, Motor und Sport au publicat aceste imagini din care se vede look-ul agresiv al noului sedan de clasa medie. Vineri, noi detalii despre VW PASSAT au iesit la suprafata, de data aceasta din presa britanica.

Citeste si: NOUL PASSAT, SURPRINS IN TESTE. AFLA CAND VA FI LANSAT. GALERIE FOTO

Potrivit AutoExpress, noul PASSAT va fi construit pe o versiune mai lunga a platformei MQB si va fi mai usor cu 85 de kg fata de actuala generatie. Desi este cu 2 mm mai scurt, ampatamentul noului model va fi alungit si astfel pasagerii din noul VW PASSAT se vor bucura de un spatiu cu 33 mm mai mare.

Alte schimbari mai includ scaune frontale mai joase, spatiu mai mare pentru cap in partea din spate si un portbagaj mai mare cu 47 de litri, cu o capacitate totala de 650 litri.

Noul PASSAT va fi dotat cu faruri si stopuri LED, panou digital de bord de 12.3 inchi, acelasi regasit pe noul TT.

Citeste si: VOLKSWAGEN A PREZENTAT MODELUL PASSAT CU MOTOR IN DOI CILINDRI. GALERIE FOTO

Sub capota, modelul VW va fi dotat, pe langa propulsoarele cunoscute, cu un motor nou diesel twin-turbo de 2.0 litri, capabil sa dezvolte 240 cp si 500 Nm de cuplu. Unitatea va fi asistata de o cutie DSG cu sapte rapoarte si tractiune integrala. Consumul mediu va fi de 5 litri/100 km.

Intr-un viitor apropiat, adica in 2015, ne putem astepta si la o versiune hibrida alcatuita de un motor 1.4 litri TSI, in combinatie cu unul electric de 102 cp. Autonomia electrica va fi de 50 de km.

Noul VOLKSWAGEN PASSAT va fi lansat pe 3 iulie pe internet, urmand ca modelul sa debuteze public in octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Sursa foto: worldcarfans.com