FOTO PLAGIATORUL VICTOR PONTA ar renunta la TITLUL de DOCTOR, dar NU POATE

Premierul VICTOR PONTA a decis, in al doisprezecelea ceas, sa renunte la titlul de doctor obtinut in conditii dubioase. PONTA a remis rectoratului Universitatii Bucuresti o scrisoare deschisa in care si-a facut publica intentia de a renunta la titlul de doctor.

UPDATE 15.01: Anuntul facut de premierul VICTOR PONTA ca renunta la titlul de DOCTOR in drept nu are niciun efect juridic si legal, a declarat fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, citat de hotnews.ro.

Potrivit lui Iancu, nimeni nu poate renunta la un titlu, ci institutia care i l-a acordat trebuie sa i-l retraga, in anumite conditii, pentru a avea efecte.

“Nu se poate renunta in acest fel la titlul de doctor, ci cel care i l-a dat poate sa i-l retraga pentru mai multe cauze, inclusiv pentru plagiat. Nu poate sa renunte el la asa ceva, nu renunti tu ca sa scapi de infractiune. Anuntul facut de Victor Ponta [ca renunta la titlul de doctor – n.red.] nu are niciun efect. Doar un efect politic: uita-te cat e de cinstit, renunta el, ca sa termine cu discutia asta”, a spus Iancu.

Acesta a mai precizat ca “Ministerul Educatiei poate relua discutia oricand, referitor la retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta, insa el se ascunde in spatele unei decizii a Parchetului. El se poate ascunde si poate spune ca renunta, pentru ca el stie ca justitia l-a considerat neplagiator. Face asta ca sa se inchida orice fel de gura. E ca si cum ar spune ca renunti la mama ta, la tatal tau. Nu se poate renunta”.

Fostul Avocat al Poporului a mai aratat ca anuntul lui Ponta “nu are efect nici macar la nivelul universitatii unde el a fost lector, pentru ca nimeni nu ia in considerare ce spune”.

VICTOR PONTA a obtinut titlul de DOCTOR in drept din partea Universitatii Bucuresti, in iulie 2003, cu teza intitulata „Curtea Penala Internationala”. Indrumatorul stiintific al lucrarii a fost Adrian Nastase, pe atunci premier in functie. La 18 iunie 2012, editia on-line a revistei Nature a publicat stirea ca VICTOR PONTA, „prim-ministrul Romaniei, a fost acuzat ca ar fi copiat sectiuni mari ale tezei sale de doctorat in drept din 2003 din publicatii anterioare, fara sa puna referinte exacte”.