FOTO Top 10 cele mai NEOBISNUITE PLAJE din LUME

 Valuri fluorescente, nisip roz, verde sau de sticla, stanci spectaculoase – plajele pot veni in multe forme si culori spectaculoase, care se inscriu in categoria destinatiilor inedite de vacanta.

Cand ne gandim la plaje, ne imaginam nisipuri albe si ape linistite, dar natura ne pfera uneori spectacole impresionante.

 Exista cateva plaje in lume ca natura nu inceteaza sa ne uimeasca cu peisaje care par desprinse din povesti. Algele fluorescente, nisipul din sticla sau cel roz, din corali,

 Va prezentam 10 dintre cele mai neobisnuite plaje din lume, care va pot inspira destinatia de vacanta pentru urmatorul an daca sunteti in cautarea unor destinatii inedite.  

 

10. Plaja de sticla din California

 9. Plaja ascunsa din Insulele Marieta, Mexic

8. Plaja din Maldive, ca un cer instelat. Albastrul fluorescent al apei este dat de fitoplanctonul de Lingulodinium polyedrum, un tip de alge

7. Plaja Catedralelor din Ribadeo, Spania

6. Plaja cu nisip roz din Bahamas. Firele de nisip sunt, de fapt, resturi de corali aduse de valuri pe plaja.

5. Aterizare extrema pe plaja Maho, din Saint Martin

4. Bolovanii (ouale de dragon) de pe plaja Koekohe din Noua Zeelanda sunt sedimente marine erodate care s-au format in urma cu cel putin 56 de milioane de ani. Crapaturile neobisnuite sunt umplute cu dolomit si cuart.

3. Plaja cu nisip verde din Guyana Franceza

2. Plaja de bazalt din Irlanda este acoperita de 38.000 de „faguri“ de bazalt, interconectate, care dispar treptat in mare. Eruptiile vulcanice au format aceste pietre neobisnuite.

1. Plaja Vik, din Islanda, cu nisip negru

Sursa foto bored panda