FOTO-VIDEO. La Timisoara se pretuiesc talentele copiilor cu dizabilitati. Sportivii de la Fundatia de Abilitare “Speranta”, un exemplu pentru noi toti

FOTO-VIDEO. La Timisoara se pretuiesc talentele copiilor cu dizabilitati. Sportivii de la Fundatia de Abilitare “Speranta”, un exemplu pentru noi toti

Copiii cu dizabilitati din cadrul Fundatiei de Abilitare “Speranta”, care s-au intors de la editia regionala a Jocurilor Special Olympics 2014 de la Oradea, si-au primit medaliile, miercuri, in cadrul unei festivitati organizata la Fundatia de Abilitare “Speranta” din Timisoara. Mondo News va prezinta mai jos imagini foto si video de la eveniment.

Deveniti un exemplu pentru noi toti, sportivii cu dizabilitati din cadrul Fundatiei de Abilitare “Speranta”, care s-au intors de la editia regionala a Jocurilor Special Olympics 2014 de la Oradea cu 12 medalii, au fost premiati de Organizatia Judeteana de femei a Partidului Conservator Timis. 

Marius Parjol, antrenorul sportivilor cu dizabilitati de la Fundatia “Speranta, a declarat ca ca la Jocurile Special Olympics 2014 de la Oradea, Fundatia “Speranta” a participat cu patru copii, dintre care doi sufera de sindromul Down.

“Organizam festivitatea de premiere a copiilor nostri care au obtinut rezultate deosebite la Jocurile Special Olympics 2014 de la Oradea. Am participat cu 4 copii, dintre care doi cu sindromul Down, dintre care Cristi Marculescu si Alex Turcanu, care au fost si cei mai mici sportivi din competitie (7 ani). Apoi Alexandru Toma, care are hipoacuzie, si Mario care este un sportiv desavarsit, el face si facultate si a castigat doua medalii de argint si una de bronz. Suntem la… nici nu mai stiu numarul, foarte multe participari incepand din anul 2009”, a declarat Marius Parjol, antrenorul copiilor.

Citeste si: Proteste anti-sistem la Timisoara, din solidaritate cu romanii din diaspora. FOTO-VIDEO EXCLUSIV MONDO NEWS

In perioada 22-23 octombrie, la Oradea, s-a desfasurat editia regionala a Jocurilor Special Olympics 2014, eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilitati. La competitie au luat parte un numar de 150 sportivi. Copiii de la Fundatia de Abilitare ”Speranta” Timisoara s-au intors invingatori, cu un onorant bagaj de 12 medalii, dintre care 5 de aur, 5 de argint si 2 de bronz.

Micutii sportivi de la Fundatia de Abilitare „Speranta” au reprezentat cu succes judetul Timis la editia regionala a Special Olympics 2014, ce s-a desfasurat in intervalul 22-23 octombrie, la Oradea. Sub indrumarea antrenorului Marius Parjol, sportivii Mario Silvestru, Alexandru Toma, Cristian Marculescu si Alexandru turcanu au strans in total 12 medalii, dupa cum urmeaza:

Cristian Marculescu – locul I la gimnastica, locul I la inot 15 m asistat si locul I la inot 25 m asistat;
Alexandru Turcanu – locul I gimnastica, locul II inot 15 m asistat si locul II inot 25 m asistat;
Alexandru Toma – locul I la gimnastica, locul III inot 15 m asistat, locul II inot 25 m asistat;
Mario Silvestru – locul II la gimnastica, locul II inot 50 m craul si locul III inot 25 m craul.

Antrenorul Marius Parjol a vorbit despre rezultatele de exceptie inregistrate de micutii sai sportivi la Oradea si a punctat ca prea mult se vorbeste despre dizabilitate si prea putin de abilitatea acestor copii minunati

„Prea mult se vorbeste despre dizabilitate si prea putin de abilitatea acestor copii minunati. Aceasta este frumoasa noastra poveste. Am avut cei mai mici sportivi din competitie, care, in ciuda varstei, au obtinut rezultate foarte bune, fiind prima lor participare la un astfel de concurs. Ne-am bucurat de multa sustinere, din partea celorlalte organizatii participante si a organizatorilor si multumim tuturor celor implicati pentru daruirea si devotamentul lor. Speram ca si pe viitor, sa participam cu cat mai multi copii si sa incercam sa-i integram in societate, acolo unde le este locul”, a spus Marius Parjol, antrenor al sportivilor de la Fundatia de Abilitare „Speranta”.

Fundatia de Abilitare “Speranta” este o organizatie neguvernamentala infiintata in anul 1992. Se adreseaza copiilor cu cerinte educative speciale si familiilor acestora, pentru a asigura includerea lor in comunitate.