Fotografie virală din sediul Guvernului. Orban anunță că a plătit două amenzi

Premierul Ludovic Orban împreună cu o parte dintre miniștrii care fac parte din Guvern apar într-o fotografie făcută în sediul de la Palatul Victoria.  Fotografia a devenit virală, vineri seară, pe rețelele de socializare.

Update 2: „Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise. Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție”, se arată în informarea Guvernului.

Update: Ludovic Orban a reacționat după apariția fotografiei în care apare fumând în birou și care s-a viralizat pe Facebook. „Nu ştiu despre ce e vorba, când o să umblu o să mă uit. Acum m-am dat jos din avion, am fost plecat la Mureş şi la Maramureş, habar n-am. Ştiu eu în ce poză apar? Şi ce să fac? Asta e. Dacă e o poză, e o poză. Asta e.”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri seară, pentru Mediafax.

„Este o poză de ziua mea, după ora 15 că eram cu mai mulţi colegi de-ai mei, mi-au făcut o surpriză şi au venit să-mi ureze la mulţi ani. După ce au venit i-am servit, vedeţi că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey. Faptul că nu purtam mască se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem şi îi servisem pe colegi cum e firesc.”, a mai declarat premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban îşi recunoaşte greşeala şi spune că va plăti amenda dacă va fi nevoie nevoie. „Sunt fumător. Mi se întâmplă să fumez. Era o ocazie de ziua mea, la care am avut nişte invitaţi şi la care am permis să se fumeze. Recunosc. Asta este. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greşeala e umană. Ni se întâmplă multor”, a spus Orban.

Abaterile comise de premierul Orban și invitații săi la chermeza din sediul Guvernului

Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis, pe toată durata prezenței în oricare din spațiile închise ale incintei.

După utilizare, masca se aruncă de îndată într-un spațiu special amenajat, preferabil cu capac, operațiune urmată de igienizarea mâinilor.

Este permis accesul într-o incintă doar pentru persoanele care au motive justificate pentru procesul muncii.

În instituțiile statului este interzis consumul de alcool, iar fumatul este sancționat cu amendă, atât pentru cel care fumează, cât și pentru instituția care permite acest lucru. Amenzile, conform legii antifumat, se ridică până la suma de 5.000 de lei.

Știre inițială

În poză apar premierul Ludovic Orban care fumează, Raluca Turcan, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul de externe Bogdan Aurescu și ministrul transporturilor Lucian Bode. De remarcat și faptul că niciunul dintre cei prezenți nu purta masca de protecție, cât despre distanțare socială nici nu poate fi vorba.

Imaginea a fost publicată pentru prima dată pe Facebook de fostul jurnalist, acum consilier parlamentar, Cristian Vasilicoiu, sub comentariul: „Sursele mele din Palatul Victoria îmi transmit că la Guvern se muncește de zor! Și voi vă mai mirați de ce sunt scrise atâtea prostii prin Ordonanțele alea.”

Sursa foto: facebook