FOTOGRAFII care arata legatura dintre Rusia si “separatistii” ucrainieni

Departamentul de Stat american a dezvaluit, luni, IMAGINI furnizate de Kiev care arata, in opinia sa, ca separatisti inarmati in estul Ucrainei sunt de fapt MILITARI sau OFITERI ai serviciilor ruse. Unele dintre aceste IMAGINI au fost furnizate de ucraineni, altele au fost publicate in presa internationala sau recuperate de pe Twitter, a afirmat purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Jennifer Psaki.

Unele arata persoane si “indicii ale unei conexiuni intre Rusia si o parte dintre militantii inarmati din estul Ucrainei”, potrivit ei.

O serie de FOTOGRAFII furnizate de Kiev prin intermediul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) arata o imagine realizata in Georgia in 2008 a unui MILITAR cu barba roscata, purtand insigna unei unitati a fortelor speciale ruse.

Citeste si: MOSCOVA ESTE VIZATA DE NOI SANCTIUNI DIN PARTEA LONDREI SI WASHINGTONULUI

Acelasi barbat, cu barba ceva mai alba, apare pe o alta FOTOGRAFIE realizata in timpul ocuparii unui comisariat din orasul Kramatorsk de catre militanti separatisti. “Aceeasi persoana a fost vazuta si la Slaviansk, la 14 aprilie 2014”, afirma legenda unei a treia FOTOGRAFII in care se vede un barbat in uniforma, cu tigara in gura.

O alta serie de IMAGINI, unele realizate in Crimeea, iar altele in ultimele zile in estul Ucrainei, este infatisand acelasi barbat.

O a treia serie, furnizata de Kiev, dezvaluie “fotografii de familie” ale membrilor unei unitati prezentate ca un “grup de sabotaj-recunoastere, subordonat Directoratului serviciilor de informatii ale fortelor armate ruse”.

In Crimeea, ca si in estul Ucrainei, Statele Unite au acuzat de mai multe saptamani Rusia ca are legatura cu misteriosii “oameni verzi”, asa cum sunt supranumiti separatistii inarmati din cauza uniformelor lor fara insemne care sa permita identificarea lor.

“Nu este decat o dovada fotografica suplimentara” a acestor legaturi, a asigurat Psaki.

Pe blogul sau oficial, comandantul militar al NATO (Saceur), generalul american Philip Breedlove, isi prezinta propriile “observatii”, explicand de ce Rusia este in spatele evenimentelor din Ucraina.

Citeste si: UCRAINA: SEPARATISTII PRO-RUSI AU OCUPAT PRIMARIA DIN DONETSK. GALERIE FOTO. UPDATE

Comportamentul si disciplina lor, in special faptul ca au “teava pustii indreptate spre sol” sau degetul care nu se afla pe tragaci, il determina pe generalul Breedlove sa afirme ca este vorba despre militari bine antrenati. La fel ca armele din dotare in armata rusa cu care sunt echipati acesti militanti, precum si comportamentul lor profesional la barajele rutiere.

“Acest lucru contrasteaza cu militiile tipice, unde este ceva obisnuit sa vezi persoane asezate sau in timp ce fumeaza”, subliniaza el.

Sursa foto: cnn.com