FOTOGRAFIILE realizate la concursul “Ochiul Magic – 2014”, incluse intr-un ALBUM

Un numar de 403 fotografii realizate in cadrul concursului “Ochiul Magic – 2014”, care surprind perspective inedite din Capitala, au fost incluse intr-un album care a fost lansat vineri de Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Concursul a adunat la start un numar de .715 concurenti din 13 tari, fotografiile primilor 403 concurenti clasati fiind folosite pentru realizarea albumului “Bucurestiul vazut prin ochii tai”.

Citeste si: Iubitorii artei fotografice sunt invitati sa PROMOVEZE CAPITALA

“Da, Bucurestiul este un oras frumos, un oras pe care il iubim cu totii, iar faptul ca ati raspuns cu totii  provocarii de a intra in concurs este o dovada  in acest sens. Avand in vedere ca a trecut putin timp de la aniversarea a 555 de ani de atestare istorica a orasului nostru, uitandu-ma la dumneavoastra, imi dau seama intr-adevar ca «Poti sa iubesti Bucuresti!» , acest oras frumos in care traim, iubim, invatam in fiecare zi”, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, la lansarea albumului.

Alaturi de Primarul General, la eveniment au fost prezenti castigatorii concursului de fotografie, precum si membrii comisiei de jurizare: 25 de oameni de arta – academicieni, fosti ministri ai culturii, profesori universitari.

Academicianul RAZVAN TEODORESCU, presedintele comisiei de jurizare a concursului “Ochiul Magic” a subliniat efectele pozitive ale organizarii acestui concurs pentru Capitala.

Citeste si: Peste 1.700 de FOTOGRAFI din 11 tari au participat la CONCURSUL “ochiul magic” organizat de PMB

“Inca de cand eram tanar, multi prieteni ma considerau nebun cand le spuneam ca Bucurestiul este cel mai frumos oras din lume. Ei bine, acest superb oras nu avea insa o imagine a sa intr-un album. A trebuit  sa apara aceasta nebuna si frumoasa idee. Pe parcursul derularii concursului, am vazut imagini absolut superbe. Ele se regasesc acum in acest album. Ideea ca in Bucuresti nu ai ce sa vezi este spulberata de un asemenea album. Este practic lucrul care trebuie sa-l insoteasca pe orice vizitator al Bucurestiului si fiecare dintre noi trebuie sa avem acasa asa ceva”, a spus Teodorescu.

 “Acest album este minunat si eu va multumesc pentru dragostea cu care ati premiat castigatorul acestui album, orasul Bucuresti!”, a spus si initiatorul concursului, Radu Negrei, directorul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic.

Albumul este disponibil in librarii incepand de vineri.

Sursa foto: PMB