Fotograful Dan Alexandru Mandachi, arestat pentru trafic de droguri la Iași

Fotograful Dan Alexandru Mandachi (34 de ani) a fost arestat pentru trafic de droguri, informează cancan.ro. Anchetatorii susțin că acesta era furnizorul de droguri al festivalului Afterhills de la Iași. Polițiștii i-au percheziționat casa și au găsit toată marfa care urma să fie comercializată la festival

Dan Alexandru Mandachi a fost contactat de organizatorii Afterhills pentru a fotografia momentele importante de la festival. Pe lângă asta, el avea și alt job, respectiv vinderea drogurilor. Fotograful s-a folosit de această „portiță” pentru a face trafic de droguri, iar anchetatorii cred că unele dintre persoanele implicate în organizarea acestui festival sunt și ele consumatoare. În acest punct al anchetei, nu se știe cu exactitate cine sunt cei care l-au chemat la Afterhills.

Dan Alexandru Mandachi putea face rost de orice fel de drog. El se învârtea în lumea bună din Iași și avea clienți dispuși să plătească sume exorbitante pentru marfă de calitate superioară, potrivit bzi.ro. Mandachi ar fi reușit să aducă pe piața neagră din Iași un anumit tip de droguri care se găsește foarte greu, el este comercializat în special în zona Americii Latine. Este vorba despre o substanță ilegală cunoscută sub numele de „ciupercile magice” sau „ciupercile halucinogene”. Acest tip de drog are efecte asemănătoare LSD-ului: tulburări de percepție a timpului și a spațiului.

Potrivit anchetatorilor, fotograful este trafica de droguri de aproximativ un an de zile și a intrat în vizorul poliției la începutul lui 2018. În jurul lui Dan Alexandru Mandachi au fost „infiltrați” investigatori și colaboratori sub acoperire și au fost realizate mai multe cumpărări de droguri supravegheate. Pentru clienții VIP, fotograful procura inclusiv cocaină. În casa lui, oamenii legii au găsit 70 de grame de cannabis, 25 de pastile Extasy, o do\ă de LSD, cristale MDA și altele.

După ce i-au percheziționat casa, procurorii au mai mers la alte două persoane bănuite că ar avea legături strânse cu Mandachi, dar și la părinții acestuia. Procurorii l-au dus în fața judecătorilor de la Tribunalul Iași cu propunere de arestare preventivă. Miercuri după amiază (30 mai), acesta a fost arestat pentru 30 de zile.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului Mandachi Dan Alexandru, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 30.05.2018 și până la data de 28.06.2018, inclusiv. În baza art.230 alin. 1 Cod procedura penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpaului Mandachi Dan Alexandru”, se arată în decizia Tribunalului Iași.

Sursa foto: ciao.ro