Francesca Belea a fost incinerata, iar cenusa va fi dusa intr-o poienita din Tarnaveni

Francesca Belea, moarta pe 1 octombrie intr-un accident rutier, a fost incinerata in aceasta dimineata. Tinerei studenta la  Jurnalism ii era teama sa stea singura in pamant, povesteste prietenul sau, Rares, care a mai dezvaluit ca cenusa Francescai va fi dusa intr-o poienita, unde ei s-au iubit pentru prima data.

“A fost incinerata. Imi spunea mereu ca ii e frica singura in pamant.   Ii voi duce cenusa intr-o poienita, unde ne-am iubit prima data si unde am sarbatorit mai apoi in fiecare an. Vreau sa cumpar acea poienita”, a spus prietenul studentei.

Culmea este ca in aceeasi zi si in acelasi loc, altcineva a murit in urma cu 1 an, dupa ce a traversat pe rosu.

Rares a dezvaluit povestea frumoasa pe care a trait-o alaturi de Francesca, inceputa pe bancile scolii, pe cand amandoi erau in clasa a cincea. Prietenul Francescai a povestit jurnalistilor de la Romania TV ca vroia sa se casatoreasca cu Francesca Belea dupa ce terminau facultatea si a dezvaluit ca ultimele cuvinte cu tanara au fost cu putin timp inainte de accident, pe cand ea era in magazin si i-a spus ca il va suna cand va ajunge in camera de camin.

“Ultima data am vorbit cu ea cand era in supermarket la ora 9. Ma suna din jumatate in jumatate de ora. Se ducea la un supermarket. Era fericita. Apoi la 9.21 m-a sunat o fata si mi-a spus ce s-a intamplat si am crezut ca glumeste. Zic n-am chef acum de glume, am cerut-o la telefon. Mi-a dat un politist. I-am inchis si l-am sunat pe tatal ei. M-a sunat apoi inapoi si mi-a spus ca nu-i o gluma. Ne asteptam sa fie lovita si sa fie la Terapie. Asa ne asteptam, sa fie la tomograf sau… la raze. S a vada daca n-are vreun cheag, nu sa fie pe moarte. Nu cand ajungem acolo sa aflam de la doctor ca ne-ar minti daca ne-ar spune ca o sa traiasca. Am o prietena careia ii multumesc, o fosta colega de liceu, a venit cu mine la spital si am avut sprijin cu ea. Isi dorea sa adoptam un copil african, pe langa cei pe care ii vom avea. Vroia sa ne casatorim, vroia sa ne stabilim in Bucuresti. Tara asta, restul oraselor sunt nimic….”, a marturisit prietenul Francescai. 

“Ne stiam de 9 ani de zile, din clasa a 5-a. Din clasa a 6-a stam in aceeasi banca, la liceu ne-am dus la filologie si acolo am fost in aceeasi banca. Suntem prieteni de 9 ani si din 2010 suntem impreuna. Vroia elita jurnalismului, de aia vroia aici”, a mai spus tanarul. 

Intrebat ce isi doreste, Rares a marturisit ca tot ce-si doreste este ca cel care i-a ucis iubita sa-si primeasca pedeapsa.

“Imi doresc sa se faca plangeri cu fiinta aia care a facut lucrul asta si se modifice Codul Rutier, sa se faca filtre. Politia nu sta pe strazi, stau si dorm in sectii. Cum sa-l cercetezi in stare de libertate? Cum sa fii cercetat in libertate cand lovesti beat pe trecerea de pietoni?”, a spus Rares, prietenul fetei, printre lacrimi. 

Francesca Belea implinise pe 28 septembrie 19 ani. Fata a fost lovita mortal de o masina in zona Metro Militari, la iesirea pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Tanara a incercat sa traverseze strada alaturi de o colega cand a fost acrosata de un Logan si a murit cateva ore mai tarziu la spital. Acasa in Tarnaveni toata lumea o plange. Zeci de colegi i-au scris mesaje de condoleante pe Facebook. Francesca a promovat Bacalaureatul cu media 9,23 si a venit in Bucuresti la facultate.

“Soferul, in varsta de 47 de ani, bause, iar alcoolemia era de 0,36 mg/l alcool pur in aerul expirat. Cazul a fost preluat de catre procuorii Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 6″, a declarat Andrei Codau, purtator de cuvant al Politiei Rutiere din Bucuresti.