Francois Hollande: Franta nu a terminat cu amenintarile. Fac un apel la vigilenta si unitate

Presedintele Frantei, François Hollande, a declarat vineri seara, intr-o interventie transmisa in direct de televiziune, dupa trei zile de teroare si atacuri soldate cu 17 morti si 20 de raniti, ca Franta “a facut fata” situatiei, insa “nu a terminat cu amenintarile a caror tinta este”, transmite presa franceza.

 “Salut curajul si vitejia tuturor celor care au participat la aceste operatiuni. Cand s-a dat ordinul, au actionat intr-o singura miscare si cu aceleasi rezultate. Au facut-o pentru a-i neutraliza pe teroristi, pentru a salva vieti omenesti. Dar Franta nu a incheiat-o cu amenintarile, si de aceea fac un apel la vigilenta si unitate. Unitatea e cea mai buna arma a noastra”.

CITESTE SI: FILMUL ATACURILOR DIN FRANTA, INCEPAND CU CHARLIE HEBDO. VIDEO

“Franta, chiar daca este constienta ca a facut fata, chiar daca stie ca poate dispune cu fortele de securitate de barbati si femei capabili de gesturi de curaj si vitejie, nu a terminat cu amenintarile a caror tinta este. Va adresez un apel la vigilenta, unitate si mobilizare”, a afirmat seful statului francez.

Citeste si: Cherif Kouachi, unul dintre criminalii de la Charlie Hebdo, facea parte din organizatia Al-Qaida in Peninsula Arabia