FRANTA a lansat un nou ATAC impotriva STATULUI ISLAMIC in Irak

Ministrul francez al Apararii a anuntat, marti, ca armata a lansat marti, pentru prima data, rachete de croaziera sol-aer. Scopul acestora este de a distruge obiectivele STATULUI ISLAMIC din Irak, potrivit Agerpres.  

”Angajat din Emiratele Arabe Unite si Iordania, raidul a fost efectuat de 10 avioane de vanatoare (Rafale si Mirage 2000) dotate cu bombe si rachete de croaziera”, a declarat ministrul intr-un comunicat, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: STATUL ISLAMIC ESTE AMENINTAT DE O NOUA COALITIE ISLAMICA ANTITERORISTA

Aeronavele de vanatoare ale aviatei franceze au lovit cladiri din regiunea Al Qaim (care se afla in vestul Irakului), ”ce serveau drept cartier general, centru de antrenament si depozit logistic”, pentru jihadistii din STATUL ISLAMIC.

Totodata, aviatia franceza foloseste pentru prima data acest tip de rachete de croaziera de la inceperea operatiunilor sale impotriva ISIS.

CITESTE SI: ANONYMOUS AVERTIZEAZA STATUL ISLAMIC: VINERI ESTE TROLLING DAY

Franta si-a intensificat atacurile impotriva pozitiilor STATULUI ISLAMIC dupa atacurile teroriste de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morti. Acestea au fost revendicate de jihadistii din STATUL ISLAMIC.

Sursa foro: stiri.tvr