Franta are un nou GUVERN, compus din 16 ministri

Premierul francez Manuel Valls va supune GUVERNUL sau unui vot de incredere al deputatilor “in septembrie sau in octombrie”, a anuntat oficialul, marti, dupa nominalizarea unei noi echipe MINISTERIALE, relateaza AFP.

Noul GUVERN este alcatuit din 16 MINISTRI, dintre care opt barbati si opt femei. Din noul EXECUTIV lipsesc principalii reprezentanti ai aripii de stanga a Partidului Socialist.

Citeste si: FRANTA: PRESEDINTELE FRANCOIS HOLLANDE SE CONFRUNTA CU O “CRIZA DE REGIM”

“Voi avea ocazia de a prezenta un program de lucru pentru un vot de incredere al Adunarii nationale la momentul (inceperii) sesiunii parlamentare, in septembrie sau in octombrie. Majoritatea va exista, nu poate fi altfel”, a dat el asigurari pe postul public de televiziune France 2, in contextul in care majoritatea socialista s-a fragilizat din cauza frondei anumitor deputati ostili politicii de austeritate a presedintelui François Hollande.

Noul GUVERN cuprinde 16 MINISTRI plini, respectiv opt barbati si tot atatea femei. Remanierea este foarte limitata, intrucat 12 ministri isi pastreaza portofoliile, printre care si Laurent Fabius, seful diplomatiei, Jean-Yves Le Drian, ministru al apararii, si Christiane Taubira, ministru al justitiei.

Citeste si: GUVERNUL FRANCEZ A DEMISIONAT. FRANCOIS HOLLANDE I-A CERUT PREMIERULUI SA PREZINTE MARTI UN NOU EXECUTIV

Najat Vallaud-Belkacem devine prima femeie care isi va asuma portofoliul educatiei, inlocuindu-l pe Benoit Hamon, care s-a declarat solidar cu Arnaud Montebourg, fostul ministru al economiei, inlocuit in noul GUVERN cu Emmanuel Macron, un apropiat al presedintelui Hollande.

Sursa foto: lavanguardia.com