Franța. Atac armat lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo!

Două persoane au fost rănite, vineri după amiază, la Paris, în urma unui atac armat care a avut loc lângă vechiul sediu al revistei satirice Charlie Hebdo, informează presa din Hexagon.

Anchetatorii francezi au declarat că au fost deja reținuți doi suspecți. Investigaţia este coordonată de Parchetul naţional antiterorist, care face cercetări cu privire la „o tentativă de asasinat de natură teroristă”.

Cei doi bărbați răniți în urma atacului sunt angajații unei companii de producții TV. „Cei doi colegi fumau în afara clădirii, pe stradă. Am auzit țipete. Am mers la fereastră și l-am văzut pe unul dintre colegi plin de sânge, în timp ce era urmărit de un bărbat înarmat cu o macetă”, a spus unul dintre angajații companiei Premières Lignes.

Compania de producție tv are biroul pe strada Nicolas Appert, aflată la intersecția cu Bulevardul Richard Lenoir, unde se afla și fostul sediu al revistei de satiră Charlie Hebdo. După atacul sângeros din 2015, redacția revistei de satiră a fost mutată la o adresa secretă.

„Acest atac s-a întâmplat într-un loc simbolic, într-o perioadă în care are loc procesul privind teribilele atacuri asupra redacţiei Charlie Hebdo”, a declarat premierul francez Jean Castex.

„Eram în biroul meu. am auzit ţipete pe stradă. Am privit pe fereastră şi am văzut o femeie care era întinsă pe jos şi care fusese lovită în faţă cu ceea ce posibil era o macetă”, a declarat un martor pentru Europe 1. Postul de radio citează ofiţeri de poliţie conform cărora principalul suspect ar avea 18 ani, ar fi născut în Pakistan şi era cunoscut serviciilor de securitate franceze.

În data de 7 ianuarie 2015, fraţii Kouachi au atacat redacţia „Charlie Hebdo”, ucigând 12 persoane, printre care caricaturiştii Cabu şi Wolinski, după care au fugit. Urmărirea și lichidarea atacatorilor s-a încheiat după câteva zile la o imprimerie din Dammartin-en-Goele, în apropierea Parisului.

Sursa foto: le monde