FRANTA: ATENTAT TERORIST MAJOR, DEJUCAT DE AUTORITATI

Un atentat terorist planificat sa aiba loc pe teritoriul Frantei a fost dejucat, weekend-ul trecut, de catre fortele de ordine, a anuntat luni ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve (foto). Totodata, politistii au arestat sapte suspecti in legatura cu acest atac, care ar fi fost unul major. Arestarile au fost facute in orasele Marsilia si Strasbourg, scrie The Sun, care citeaza presa din Hexagon.

Cei care planuiau atentatul au varste cuprinse intre 29 si 37 de ani si sunt de origine franceza, marocana si afgana. Bernard Cazeneuve a subliniat ca, prin arestarea acestora, autoritatile au prevenit “un act terorist care a fost avut in vedere de mult timp”. Doi dintre suspecti au fost arestati in Marsilia, in timp ce ceilalti cinci au fost prinsi in Strasbourg. Totodata, sase dintre cei arestati nu erau in atentia serviciilor secrete, a dezvaluit ministrul.

Precizam ca arestarile au fost facute cu doar cateva zile inainte de deschiderea celebrului targ de Craciun din Strasbourg, care atrage numerosi turisti din toata Europa si care, in anul 2000, a fost tinta unui atentat terorist dejucat insa inainte sa faca victime. Bernard Cazeneuve nu a spus si care ar fi fost tinta atacului dejucat weekend-ul trecut. Insa ministrul a subliniat ca 43 de oameni au fost arestati doar in luna noiembrie in cadrul operatiunilor antiteroriste desfasurate pe teritoriul Frantei, dupa atacurile din ultimii doi ani. In noimebrie 2015, mai multi teroristi sinucigasi au ucis 130 de oameni pe strazile Parisului.

Sursa traducere: Ziare.com