Franta coboara steagurile in berna in memoria lui Mandela

Franta coboara steagurile in berna in memoria lui Mandela

Presedintele francez François Hollande a decis coborarea in berna a steagurilor Frantei, in semn de respect fata de memoria fostului presedinte sud-african Nelson Mandela, a anuntat vineri la Beijing premierul Jean-Marc Ayrault, relateaza Mediafax care citeaza AFP.

“intreaga umanitate este in doliu. Franta participa la acest doliu. Ea este alaturi de sud-africani care, in prezent, il plang pe acest mare om”, a declarat Ayrault, aflat intr-o vizita oficiala in China.

“Presedintele Republicii François Hollande a vrut ca acest mesaj sa fie impartasit de catre toti francezii. El a decis ca toate steagurile Republicii sa fie coborate in berna”, a continuat seful Guvernului francez.

Mandela “a devenit un simbol pentru intreaga umanitate”, a adaugat Ayrault, in a doua zi a vizitei in China. “Ne paraseste un simbol”, a continuat el. “El lasa o mostenire, iar noi toti avem responsabilitatea ei”, a mai spus premierul francez.

Nelson Mandela, un erou al luptei impotriva apartheidului si primul presedinte de culoare al Africii de Sud, a murit joi la varsta de 95 de ani.