FRANTA: Coliziune intre un TGV si un TRACTOR. Traficul intre Bretagne si Paris a fost PERTURBAT

Traficul intre Bretagne si Paris era perturbat puternic in noaptea de duminica spre luni, dupa ce un tren de mare viteza (TGV) a lovit un tractor care a cazut pe calea ferata duminica dupa-amiaza, un accident care s-a soldat cu doi raniti usor, potrivit SNCF, relateaza Le Parisien on-line.

O rama dubla de TGV care se intrepta catre Rennes, la bordul careia se aflau aproximativ 1.000 de persoane, a intrat in coliziune, la o viteza de 160 de kilometri pe ora, cu un tractor care a cazut pe calea ferata, fara tractorist la bord, aparent din cauza unei probleme tehnice, la Noyal-sur-Vilaine.

Doua persoane au fost usor ranite, si anume conductorul TGV-ului si o pasagera, a precizat Societatea Nationala franceza de Cai Ferate (SNCF). Sinele au fost deformate in accident. Traversele si sinele au fost afectate pe o portiune de aproximativ 100 de metri. Traficul a fost oprit pe acest tronson, Rennes-Le Mans. Traficul feroviar a fost intrerupt in ambele sensuri in acest sector, pentru a permite unor echipe specializate sa intervina.

Din cauza accidentului, aproximativ zece TGV-uri catre Bretagne au fost redirectionate pe la Nantes duminica seara, prelungind timpul de calatorie cu o medie intre 50 si 60 de minute. In sens invers, intarzieri de aproximativ patru ore erau anuntate la sosire in Gara Montparnasse de la Paris, pentru trenuri provenind din Lorient, Quimper, Rennes, Saint-Malo, Lannion, Brest, Nantes si Le Croisic. Un TGV venind de la Rennes si unul de la Saint-Malo au fost anulate.

Erau vizate, in total, aproximativ 20 de TGV-uri si aproximativ 10.000 de pasageri. La Paris, prefectura a ansat planul Pégase pentru a evita blocarea Garii Montparnasse.

Sursa foto: le monde