FRANTA: CONFRUNTARILE de strada intre IMIGRANTII AFRICANI soldate cu 50 de RANITI

Noi CONFRUNTARI au izbucnit in noaptea de luni spre marti intre IMIGRANTI AFRICANI, in zona portuara din Calais, in nordul FRANTEI, provocand RANIREA a aproximativ 50 de persoane, dintre care una se afla in stare grava, a anuntat prefectura.

Un prim conflict a avut loc la inceputul serii in centrul orasului, in momentul distribuirii alimentelor, intre aproximativ 100 de SUDANEZI si ERITREENI. Trei persoane au fost RANITE usor si a fost necesara interventia fortelor CRS. “CONFRUNTARILE s-au reluat dupa masa si s-au mutat in zona portului, unde au durat o buna parte din noapte. Politia a fost nevoita sa intervina”, a explicat prefectura.

CITESTE SI: Franta: GREVA pe aeroporturile din Paris

Conform unui ultim bilant de marti dimineata, 51 de PERSOANE au fost RANITE usor, iar un barbat grav ranit a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Lille. Acest barbat, a carui nationalitate nu a putut fi precizata, a suferit un traumatism cranian. Initial, autoritatile au apreciat ca viata sa era in pericol, dar ulterior starea lui s-a imbunatatit, potrivit prefecturii.

CONFRUNTARILE din cursul noptii au “implicat grupuri importante de IMIGRANTI”, a precizat prefectura, fara a putea mentiona, marti dimineata, numarul persoanelor care au participat la conflict. Potrivit unui angajat portuar, aproximativ 300 de IMIGRANTI participau la CONFLICT in zona terminalului de feribot, in jurul orei 2.00 GMT (5.00, ora Romaniei).

CITESTE SI: POLITISTUL francez care a UCIS un ROMAN “pare” ca se afla in LEGITIMA APARARE 

Un important dispozitiv de politie a fost mobilizat pentru a “interveni intre diferitele tabere. Situatia a revenit la normal la sfarsitul noptii”, a informat prefectura. In noaptea de duminica spre luni, au avut loc confruntari intre 100 si 150 de imigranti, soldate cu ranirea usoara a 13 persoane.

CONFLICTUL a izbucnit in zona industriala Dunes, din apropierea uzinei Tioxide, ocupata ilegal de sute de imigranti si care face obiectul unei decizii a justitiei in vederea evacuarii, la fel ca o alta zona ocupata ilegal din oras, la un fost centru de colectare a metalelor.

Sursa foto: lemonde.fr