FRANTA: Doua persoane au fost ARESTATE dupa ce un ATENTAT a fost DEJUCAT

Un atentat ce viza fortele de ordine a fost dejucat saptamana trecuta in regiunea Orleans, in centrul Frantei, a anuntat marti ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve, informeaza AFP, citata de Agerpres. 

‘Un plan de atentat ce viza reprezentanti ai fortelor de mentinere a ordinii publice din regiunea Orleans a fost dejucat saptamana trecuta de (serviciile de informatii interne) DGSI’, a declarat Cazeneuve in timpul unei intrevederi cu politisti si jandarmi.

Doua persoane au fost arestate si inculpate in acest dosar, in data de 19 decembrie. Este vorba de doi cetateni francezi, unul ‘in varsta de 20 de ani si necunoscut pentru serviciile de politie, altul de 24 de ani si cunoscut pentru fapte de delincventa’, a precizat ministrul de interne al Frantei.

Surse din cadrul politiei de la Paris au precizat, la randul lor, ca unul dintre cei doi francezi este originar din Maroc, iar altul din Togo.

Potrivit lui Cazeneuve, cei doi barbati erau ‘in contact cu un francez jihadist prezent in Siria, iar ancheta urmeaza sa stabileasca daca el comandase atacurile pe care, dupa cum a recunoscut unul dintre cei doi arestati, acestia intentionau sa le comita la adresa unor militari, jandarmi, politisti si reprezentanti ai statului’.

‘Aceste arestari sunt rezultatul unei munci minutioase a serviciilor noastre de informatii si ridica la 10 numarul de atentate dejucate pe teritoriul Frantei din 2013’, a spus ministrul francez.

 Sursa foto: fluierul