FRANTA: Doua ROMANCE au fost ARESTATE pentru un FURT NEOBISNUIT

Doua femei de nationalitate ROMANA au fost retinute in Franta si trimise in judecata pentru ca i-au furat unui sculptor german 12 tone de marmura si 10 tone de plumb. Materialele au disparut dintr-un atelier de lucru aflat in localitatea Seine-et-Marne, in care artistul Anselm Kiefer avea depozitate mai multe materiale. Mai mult, femeile au dezmembrat o sculptura pentru a recupera din ea materia prima, scrie Le Figaro, citat de Ziare.com.

Cele doua infractoare din ROMANIA, in varsta de circa 30 de ani, au ajuns in fata procurorilor din Meaux si au fost prezentate imediat in fata instantei, fiind acuzate de tentativa de furt si degradarea unei sculpturi.

CITESTE SI: IRLANDA: ROMANI ARESTATI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE SI SCLAVIE

Ele fusesera prinse duminica dupa-amiaza in flagrant delict, in Croissy-Beaubourg, unde artistul de origine germana si-a amenajat un atelier inca de la inceputul anilor ’90. Politistii au constatat ca femeile au dezmembrat o sculptura pentru a scoate plumbul din ea, urmand sa il scoata la vanzare. “Credem ca nu si-au dat seama ca au in fata un obiect de arta”, a declarat procurorul adjunct din Meaux, Emmanuel Dupic.

Cele 12 tone de marmura si 10 tone de plumb furate sunt estimate la circa 1,3 milioane de euro, a mai spus acesta. Cel mai probabil hoatele s-au descotorosit de materiale “in aceeasi zi”, a mai precizat procurorul.

Sursa traducere: Ziare.com