FRANTA: FURTUNA VIOLENTA la PARIS. Zeci de STATII de METROU au fost INCHISE

Mai multe statii de metrou din Paris au fost inchise in noaptea de duminica spre luni, dupa ce au fost inundate in urma furtunilor violente care au afectat capitala franceza. Aproximativ 20 de statii de metrou au fost inundate in urma ploilor torentiale care au afectat Parisul intre ora locala 21 (22 ora Romaniei) si 23 (vineri, 1 ora Romaniei), relateaza AFP, citata de News.ro.

“Nu se fac opriri in statie”, au anuntat administratorii mai multor statii pe Twitter.”Am primit aproape 1.700 de apeluri la Paris si in jur de la inceputul furtunilor”, a declarat in jurul orei locale 00.00 (1 ora Romaniei) purtatorul de cuvant al Pompierilor din Paris, locotenent-colonelul Yannis Destable.

“Am efectuat 37 de interventii, nu interventii majore, pentru scoaterea apei, infiltratii in subsoluri”, a precizat el. “Sectoarele cele mai grav afectate au fost Arondismentele al XIII-lea i al XV-lea din Paris si Seine-Saint-Denis”, a adaugat oficialul. In cursul serii de duminica, Meteo France a emis cod portocaliu de furtuni pentru Paris si departamente din Ile-de-France. Alerta a fost ridicata in jurul miezului noptii (1 ora Romaniei).

Sursa foto: le monde