FRANTA: LICEU EVACUAT in urma unei AMENINTARI cu BOMBA

Un LICEU din Compiegne (nordul FRANTEI) a fost EVACUAT, luni dimineata, de politisti. Informatiile privind motivele EVACUARII au fost contradictorii – pe retelele sociale au aparut informatii cu privire la o ALERTA cu BOMBA, in timp ce publicatia Courrier Picard relateaza ca ar fi vorba despre AMENINTARI din partea unui tanar radicalizat, elev al liceului, transmite Russia Today Francais.

De asemenea, Le Parisien scrie ca un adolescent al liceului a scris pe un forum al unui site de jocuri video, in noaptea de duminica spre luni, ca va comite un atentat in institutia de invatamant. Alarma a sunat in jurul orei locale 10:00 (ora 11:00, ora Romaniei – n.red.), iar un numar cuprins intre 2.000 si 3.000 de elevi, potrivit surselor, au fost evacuati. In acest timp, politistii au cautat eventuale dispozitive explozibile, dar si pe tanarul care sta in spatele acestei amenintari. Cursurile nu vor mai fi reluate luni.

Orasul se afla la mai putin de 100 de kilometri nord-est de Paris, iar incidentul a avut loc la liceul Mireille Grenet. Un cartier a fost izolat in timpul evacuarii.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: le parisien