Franța: Luare de ostatici într-un supermarket, revendicată de Statul Islamic! 2 morți și 16 răniți

Luare de ostatici Franța. Mai mulţi oameni au fost luaţi ostatici, vineri, într-un supermarket din localitatea Trèbes din sudul Franţei. Operaţiunea de salvare este în desfăşurare.

Update 2: Autorul luării de ostatici din Franța a omorât o persoană înainte de a lua ostatici în supermarketul din localitatea Trebes, astfel că bilanțul ar fi de trei morți, informează site-ul cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax. Autorul luării de ostatici din localitatea franceză Trebes a fost împușcat mortal de agenții serviciilor de intervenție, afirmă surse citate de cotidianul Le Figaro.

Update 1: Cel puțin două persoane au murit, iar alte 16 sunt rănite – acesta este bilanțul anunțat în aceste momente de publicațiile din Franța.

Ministrul de Interne al Franței a confirmat bilanțul: Două persoane au murit în luarea de ostatici din Franța. “Bilanțul este temporar, pentru că din nefericire, ar putea crește. Trei persoane au fost rănite, iar una dintre ele este în stare foarte gravă. Operațiunea nu s-a încheiat încă. Cerem mass-media să se asigure că nu vor răspândi informații care ar putea afecta intervenția curentă a unităților de intervenție ale Jandarmeriei Naționale și să transmită cu prudență toate informațiile pe care le dețîn”, a spus ministrul Gerard Collomb, citat de Le Monde.

Polițiștii francezi suspectează că atacatorul este de origine marocană și catalogat drept “potențial extremist”, au declarat surse din securitate pentru AFP, citate de FirstPost.

Cele 4 școli și colegii din localitatea Trebes au fost închise. Toți elevii și profesorii care se aflau în unitățile de învățământul sunt în siguranță, în interiorul clădirilor, a anunțat rectoratul din Montpellier. Familiile acestora sunt îndemnate să nu se deplaseze spre școli.

Știre inițială

 

De asemenea, la Carcassonne, în Aude, unde un membru al Compagnies Républicaines de Sécurité (CRS) a fost rănit după ce a fost împuşcat de un bărbat înarmat. În interiorul supermarketului din Trebes este un bărbat înarmat, care a deschis focul asupra angajaților și a tras cinci focuri de armă. Din primele informații, se pare că măcelarul supermarketului a fost ucis.

Bărbatul posedă mai multe arme, inclusiv o grenadă. Acesta ar fi strigat de mai multe ori ”Dreptate pentru Siria! Dreptate pentru Siria”. Din primele informații ale procurorilor, atentatul este revendicat de gruparea teroristă Daesh – Statul Islamic. Luarea de ostatici a fost raportată de autorități la ora 11.15, ora locală a Franței.

Sursa foto: le monde