FRANTA: Muzeul LUVRU evacuat, statiile de metrou INCHISE in urma unui ATAC ARMAT

Un militar francez a deschis focul vineri asupra unui barbat care a incercat sa-l atace cu un cutit, la intrarea in Muzeul Luvru din centrul Parisului, transmit AFP si Reuters, citand surse din cadrul politiei.

UPDATE: Prim ministrul francez, Bernard Cazeneuve, a declarat ca “atacul este unul de natura terorista”. Michel Cadot, prefectul politiei din Paris, a declarat ca “atacatorul s-a dus spre soldat cu o maceta, a amenintat si a strigat Allahu Akbar”, conform The Guardian.

Parchetul antiterorist din Paris a deschis vineri o ancheta in flagrant cu privire la atacul de la Caruselul de la Luvru, unde un barbat inarmat cu cel putin o maceta si care a strigat ”Allah Akbar” a incercat sa atace militari, a anuntat procurorul François Molins intr-un comunicat, relateaza Reuters, citat de News.ro.

Ancheta – incredintata Sectiei antiteroriste a Brigazii criminale a politiei judiciare din Paris (SAT) si Directiei Generale pentru Securitate Interna (DGSI) – a fost deschisa pentru capatul de acuzare de tentative de asasinate agravate in relatie cu o intreprindere terorista si asociere criminala terorista de raufacatori, se precizeaza in text.

Cei patru militari din patrula luata drept tinta au incercat initial sa-l respinga pe atacator, dupa care au deschis focul si l-au ranit grav la abdomen, au precizat diversi purtatori de cuvant ai fortelor de securitate. ”Sa fim extrem de prudenti cu privire la motivatiile acestui individ”, a indemnat un purtator de cuvant al Ministerului de Interne Pierre-Henry Brandet, care s-a deplasat, de asemenea, la fata locului.

STIRE INITIALA

Agresorul inarmat cu cutit a fost ranit grav.  Politia a incercuit zona de acces la Luvru si a evacuat muzeul.  Eveniment grav de securitate publica in curs de desfasurare la Paris in zona Luvrului, prioritate la interventie a fortelor de securitate si de urgenta’a transmis pe Twitter Ministerul francez de Interne.
 
Sursa foto: le monde