Franta: Peste 100 de supermarketuri pradate de hotii romani

Record rusinos inregistrat in Franta de infractorii proveniti din Romania. O banda de hoti din tara noastra este responsabila de spargerile si furturile din peste o suta de supermarketuri ale firmei germane LIDL aflate in Hexagon, informeaza La Voix du Nord.

O banda de hoti romani este responsabila pentru furturile din 117 supermarketuri din Franta, cele mai multe apartinand firmei germane Lidl. Avocatul lantului de supermarketuri Lidl sustine ca hotii preferau aceste magazine pentru ca gasisera o bresa in sistemul de securitate. Cele mai multe dintre produsele furate erau apoi vandute pe piata neagra din comunitatile de imigranti, scrie La Voix du Nord.

Banda de hoti romani are in componenta mai multi membri, 18 dintre acestia ajungand in fata magistratilor din Franta.

Laurentin Stan, in varsta de 35 de ani, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare. Sotia sa, Constantina B., care era mana lui dreapta, a fost condamnata la doi ani de inchisoare. Cei doi erau capul operatiunilor. Ei organizau venirea hotilor din Romania in Franta, ii cazau, ii hraneau si ii instruiau pana cand acestia erau pregatiti sa mearga la furat.

Sursa foto: realitatea.net