Franța. Producător muzical, năucit în bătaie de polițiști! Video

Loopsider.com a făcut public un filmuleț în care un bărbat de culoare, producător muzical, numit “Michel”,  este lovit cu sălbăticie, în mod repetat de polițiști, la intrarea într-un studio de muzică din Paris.

La scurt timp după ce imaginile au fost făcute publice, trei polițiști au fost supendați. Ulterior, un al patrulea, care a venit ca întăriri și este suspectat că a aruncat o grenadă lacrimogenă în studioul de muzică, a fost și el suspendat.

“Mi s-a spus negru murdar de mai mult ori, în timp ce eram lovit cu pumnii”, a acuzat victima, Michel Zecler, care a depus o plângere la sediul parizian al Inspecției generale a poliției naționale (IGPN). “Oamenii care ar fi trebuit să mă apere m-au bătut (…), nu am făcut nimic ca să merit asta. Vreau doar ca aceste trei persoane să fie pedepsite de lege”, a adăugat victima.

Conform procesului verbal inițial, polițiștii au intervenit pentru a-l aresta pe Zecler deoarece nu purta mască. Imaginile camerelor de supraveghere îi arată pe cei trei agenți intrând în studio unde îl lovesc pe suspect cu pumnii, picioarele și bastoanele. Bărbatul a fost reținut pentru “violențe” împotriva forțelor de ordine și “rebeliune”.

Apoi, parchetul din Paris a clasat ancheta și a deschis o alta, privind violențe efectuate de polițiști și fals în înscrisuri publice. Bărbatul a fost eliberat și a primit concediu medical pentru șase zile.

Sursa foto: captura video