Franța reduce impozitele pentru investitorii în crypto monede

Amatorii de investiții în crypto monede din Franța sunt, în prezent, destul de împovărați când vine vorba de impozite, dar acest lucru se va schimba curând, indică o serie de rapoarte citate de Le Monde.

Consiliul de Stat francez, organismul care consiliază guvernul în chestiuni juridice și acționează ca instanță supremă în materie administrativă, a anunțat joi că profiturile rezultate din vânzările și tranzacțiile de crypto monede trebuie considerate ca niște câștiguri de capital ale “bunurilor mobile” – o decizie care se va resimți în rata de impozitare percepută. Aceasta va scădea semnificativ, mai scrie Le Monde.

În prezent, câștigurile provenite din tranzacțiile de crypto monede sunt, în mod normal, considerate “profituri industriale și comerciale” (BIC), în timp ce cele din tranzacții ocazionale sunt tratate ca “profituri necomerciale”.

Aceasta înseamnă că impozitul pe câștigurile din crypto poate fi de până la 45% pentru contribuabilii cu bandă mai mare, ceea ce reprezintă, un plus față de contribuția socială generalizată a țării (CSG), de 17,2%, se arată în raport.

Clasificarea crypto monede ca proprietate mobilă (așa cum sugerează și numele, acestea sunt active care nu sunt fixate în loc ca clădirile), totuși, aduce o răspundere CGT plată de 19%, plus CSG.

Le Monde adaugă totuși că, membrii Consiliul de Stat au declarat că anumite tipuri de tranzacții pot “să se încadreze în prevederi referitoare la alte categorii de venituri” și că veniturile provenite din exploatarea prin criptare, precum și activitățile comerciale legate de această tehnologie vor fi totuși impozitate la rata BIC.

Măsura vine după ce mai mulți investitori în crypto monede au câștigat un caz în instanța supremă asupra regimului fiscal brut, potrivit raportului.