FRANTA – ROMANIA 2-1 (0-0) / TRICOLORII au jucat bine dar n-au avut noroc in final

FRANTA-ROMANIA, AVANCRONICA FRANTA-ROMANIA, EURO 2016, MECI DESCHIDERE, ECHIPE PROBABILE, EURO FRANTA 2016, STATISTICA ROMANIA-FRANTA, ROMANIA LA EURO 2016, INFO FRANTA-ROMANIA, ANGHEL IORDANESCU, DIDIER DESCHAMPS

ROMANIA si FRANTA deschid balul la turneul final al EUROPENELOR, cele doua formatii urmand sa se intalneasca, vineri seara cu incepere de la ora 22.00 pe arena “Stade de France” din Saint-Denis. In ciuda tuturor pronosticurilor care dau favorite gazdele, tricolorii antrenati de Anghel Iordanescu vor sa produca surpriza inca din startul competitiei organizata in Hexagon.

UPDATEFranta s-a impus cu 2-1, insa Romania a aratat precum o echipa “solida si care atrage atentia”, dupa cum a precizat L’Equipe. Nationala de fotbal a Romaniei a debutat cu o infrangere la limita la Campionatul European. 

Baietii lui Anghel Iordanescu au inceput partida de pe Stade de France nesperat de bine, Bogdan Stancu sutand violent in Lloris din cinci metri, dupa o centrare foarte buna a lui Stanciu.Francezii au iesit imediat la joc si au avut si ei doua sanse mari. Mai intai, Giroud a trimis pe langa poarta noastra pentru ca apoi Griezmann sa loveasca bara. 

Partea secunda a inceput cu o noua mare ocazie a Romaniei, Stanciu gasindu-l excelent pe Stancu in careul advers, insa atacantul nostru a reluat slab, pe langa poarta, dintr-o pozitie foarte buna.Au urmat doua sanse bune pentru gazde, pentru ca apoi Giroud sa deschida scorul. A fost o centrare la care Tatarusanu a iesit prost, s-a ciocnit de atacantul francez, care apoi a trimis balonul in plasa. Portarul nostru a acuzat un fault in atac, insa arbitrul a validat reusita.

Egalarea a venit destul de repede, Bogdan Stancu transformand fara emotii un penalti scos foarte bine de Stanciu. Din pacate pentru noi, evolutia neasteptat de buna a Romaniei s-a incheiat cu o infrangere. Omul meciului, Payet, a inscris golul victoriei pentru Franta cu un sut fabulos in minutul 88, catapultand balonul la vinclu.

STIRE INITIALA

Selectionerul Anghel Iordanescu si-a structurat in mare parte primul 11 pentru meciul de debut cu Franta, singura problema fiind in avanposturi, acolo unde Tata Puiu trebuie sa se hotarasca asupra varfului de atac care se va bate cu puternicii fundasi francezi. Florin Andone se simte bine insa ar putea fi inlocuit in formatia de start cu Claudiu Keseru, cel care cunoaste bine adversarul sau Denis Alibec, starul ultimei campioane din Liga I.

De cealalta parte, antrenorul Didier Deschamps are mai putine batai de cap toti elevii sai fiind apti din punct de vedere medical.

Nationala de fotbal a ROMANIEI nu a mai invins FRANTA, prima sa adversara de la EURO 2016, de 44 de ani, iar bilantul meciurilor cu “Les Bleus” le este complet defavorabil jucatorilor nostri. Pe 8 aprilie 1972, ROMANIA obtinea ultima dintre cele trei victorii reusite in fata echipei FRANTEI, 2-0 la Bucuresti, intr-un meci amical, prin golurile marcate de ANGHEL IORDANESCU, actualul selectioner al tricolorilor, si Cornel Dinu.

DIDIER DESCHAMPS: “Obiectivul a fost intotdeauna acest 10 iunie. De doi ani ma gandesc la meciul de deschidere. Contextul este unul special si trebuie sa gestionam bine situatia. Acest meci nu este decisiv, dar este foarte important. Ne poate lansa. Este un rendez-vous fabulos, in care nu e loc de retineri, de ezitari. Dupa aceea va fi o lupta pentru putere cu adversarul nostru. Am incredere deplina in toti cei 23 de jucatori care sunt aici, iar ei stiu acest lucru”.

ANGHEL IORDANESCU: “Obiectivul initial al nationalei Romaniei la acest turneu final este sa treaca de grupe, insa eu imi doresc sa castig fiecare meci. Franta este o echipa puternica si cred ca va castiga acest turneul final. Joaca in fata propriilor suporteri si are un lot extrem de valoros”.

STATISTICA:

Echipa nationala a Frantei a invins reprezentativa Scotiei cu scorul de 3-0 (3-0), sambata, la Metz, in ultimul sau meci de verificare inaintea debutului competitiei. “Cocosii” au marcat de trei ori, prin Olivier Giroud (8, 35) si Laurent Koscielny (40), mentinandu-si media ridicata de goluri si aratand mai multa siguranta in aparare. 

Lotul Romaniei este al doilea cel mai slab de la EURO 2016 din punct de vedere al valorii de piata a jucatorilor, conform unui studiu realizat de Centrul International de Studii Sportive de la Neuchatel (Elvetia).

“Tricolorii” au 9 jucatori care evolueaza in Liga 1, iar restul de 14 in strainatate.
Cele mai multe selectii la echipa nationala le are Razvan Rat, 111.
Golgheterul echipei de la Euro 2016 este Gabriel Torje, cu 11 goluri.
Cel mai varstnic jucator din lotul Romaniei este Lucian Sanmartean, 36 de ani.
Cel mai tanar jucator al Romaniei este Steliano Filip, 22 de ani.

FRANTA si ROMANIA la EUROPENE

FRANTA si ROMANIA se vor intalni, vineri, de la ora 22.00, pe Stade de France, in deschiderea Euro 2016. FRANTA si ROMANIA s-au confruntat doar de doua ori la turneele finale ale CE. In anul 1996, FRANTA s-a impus cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat de Dugarry. Apoi, la Euro 2008, cele doua selectionate au remizat, scor 0-0.

Cat priveste preliminariile, mai exista 4 precedente confruntari romano-franceze, culmea, toate, tot pentru accederea la Campionatul European. Este vorba de editiile din 1996 si 2012. Bilantul acestor confruntari este de 2 victorii pentru francezi si 2 egaluri. ROMANIA a marcat un singur gol in aceste intalniri (prin Lacatus) si a incasat 5 goluri.

Curios este faptul ca la Euro 1996, FRANTA si ROMANIA s-au intalnit chiar pe 10 iunie, pe St. James’ Park din Newcastle. FRANTA a mai jucat o data pe 10 iunie, la Euro 1992, remizand, scor 1-1, cu Suedia.

In plus, ROMANIA a fost prezenta si la un alt turneu final de Campionat European organizat de FRANTA, mai precis in 1984. ROMANIA a facut parte din GRUPA B alaturi de fosta RFG, Portugalia si Spania si a terminat pe ultimul loc in grupa cu un singur punct gratie remizei cu spaniolii, 0-0.

Rezultatele FRANTEI la Campionatele Europene

Turneul final: 12V – 11E – 9I
Preliminarii: 59V – 26E – 17I
Total: 71V – 37E – 26I

Rezultatele ROMANIEI la Campionatele Europene

Turneul final: 1V – 4E – 8I
Preliminarii: 59V – 35E – 21I
Total: 60V – 39E – 29I

Sunt luate in calcul rezultatele la finalul timpului regulamentar de joc, excluzand prelungirile sau loviturile de departajare!

FRANTA versus ROMANIA: Tricolorii nu au mai invins Cocosii de 44 de ani!

Nationala de fotbal a ROMANIEI nu a mai invins FRANTA, prima sa adversara de la EURO 2016, de 44 de ani, iar bilantul meciurilor cu “Les Bleus” le este complet defavorabil jucatorilor nostri.

Pe 8 aprilie 1972, ROMANIA obtinea ultima dintre cele trei victorii reusite in fata echipei FRANTEI, 2-0 la Bucuresti, intr-un meci amical, prin golurile marcate de Anghel Iordanescu, actualul selectioner al tricolorilor, si Cornel Dinu.

Bilantul general este de trei victorii ale ROMANIEI, cinci egaluri si opt victorii ale FRANTEI, cu un golaveraj de 15-21. Ultimul meci dintre cele doua echipe s-a desfasurat pe 6 septembrie 2011, in preliminariile Euro 2012, la inaugurarea Arenei Nationale, si s-a incheiat cu scorul de 0-0.

Din actualul lot al ROMANIEI au mai jucat impotriva FRANTEI 6 jucatori: Tatarusanu, Pantilimon, Rat, Sapunaru, Chiriches si Stancu. Din lotul FRANTEI pentru EURO 2016 au mai evoluat contra ROMANIEI: Lloris, Sagna, Rami, Evra, Cabaye, Payet, Gignac, Mandanda.

► 1. ROMANIA – FRANTA 6-3 (3-0)

Au marcat: Bodola (10, 81), Wetzer (17, 68), Schwartz (20, 46), respectiv Chardar (63 – penalty), Rolhion (75, 77). Romanii au ratat un penalty in min. 87.

12 iunie 1932, Bucuresti – meci amical

Stadion ONEP: 10.000 spectatori.

Arbitru: Mihaly Ivancsics (Ungaria)

Au evoluat echipele:

Romania: Stefan Czinczer – Rudolf Burger, Gheorghe Albu, Adalbert Hrehus, Petre Steinbach, Ladislau Raffinsky, Andrei Glanzmann, Rudolf Wetzer, Alexandru Schwartz, Iuliu Bodola, Elemer Kocsis, Stefan Dobay.

Franta: Andre Tassin – Andre Chardar, Jacques Mairesse, Emile Scharwath, Joseph Kaucsar, Jean Laurent, Ernest Liberati, Joseph Rodriguez (Roger Rolhion, 42), Jean Secember, Joseph Alcazar, Pierre Korb.

► 2. FRANTA – ROMANIA 1-2 (0-1)

Au marcat: Dogliani (88), respectiv Fratila (15), M. Dridea (75)

22 martie 1967, Paris – meci amical

Stadion Parc des Princes: 23.679 spectatori

Arbitru: Guenther Baumgartel (RF Germania)

Au evoluat echipele:

Franta: Daniel Eon (Georges Carnus, 46) – Jean-Claude Lavaud, Jean-Claude Piumi, Louis Provelli (Robert Budzynski, 20), Louis Cardiet, Jean-Pierre Dogliani, Jean-Claude Suaudeau (Joseph Bonnel, 65), Bernard Blanchet, Georges Lech, Philippe Gondet, Charly Loubet

Romania: Mihai Ionescu – Ludovic Satmareanu (Cornel Popa, 62), Ion Nunweiller, Dumitru Nicolae, Mihai Mocanu, Vasile Ghergheli, Nicolae Dobrin, Mircea Lucescu, Constantin Fratila, Mircea Dridea, Sorin Avram.

► 3. FRANTA – ROMANIA 1-0 (0-0)

A marcat: Michel (80).

30 aprilie 1969, Paris – meci amical

Stadion Parc des Princes: 18.218 spectatori

Arbitru: Bruno De Marchi (Italia)

Au evoluat echipele:

Franta: Yves Chaveau – Jean Djorkaeff, Jacques Novi, Roger Lemerre, Jean-Paul Rostagni, Henri Michel, Jose Broissart, Daniel Horlaville (Georges Bereta, 46), Charly Loubet, Herve Revelli, Jean-Claude Bras.

Romania: Necula Raducanu – Nicolae Lupescu, Bujor Halmageanu, Dan Coe, Augustin Deleanu, Emerich Dembrovschi, Vasile Ghergheli (Radu Nunweiller, 37), Cornel Dinu, Constantin Nasturescu, Florea Dumitrache, Mircea Lucescu.

► 4. FRANTA – ROMANIA 2-0 (2-0)

Au marcat: Loubet (10), J. Djorkaeff (40 – penalty)

28 aprilie 1970, Reims – meci amical

Stadion Auguste Delaune: 10.929 spectatori

Arbitru: Dittmar Huber (Elvetia)

Au evoluat echipele:

Franta: Georges Carnus – Jean Djorkaeff, Jacques Novi, Bernard Bosquier, Jean-Paul Rostagni, Jean-Claude Bras, Henri Michel, Jean-Noel Huck, Georges Bereta, Herve Revelli, Charly Loubet.

Romania: Necula Raducanu (Stere Adamache, 46) – Ludovic Satmareanu, Nicolae Lupescu, Cornel Dinu, Mihai Mocanu, Flavius Domide (Nicolae Dobrin, 46), Ion Dumitru (Nicolae Pescaru, 46), Radu Nunweiller, Alexandru Neagu, Florea Dumitrache, Mircea Lucescu

► 5. ROMANIA – FRANTA 2-0 (1-0)

Au marcat: Iordanescu (16), Dinu (56).

8 aprilie 1972, Bucuresti – meci amical

Stadion “23 August: 30.000 spectatori

Arbitru: Josip Strmecki (Iugoslavia)

Au evoluat echipele:

Franta: Georges Carnus – Marius Tresor, Jacques Novi, Bernard Bosquier, Jean-Paul Rostagni, Georges Lech, Henri Michel, Michel Mezy (Claude Quittet, 46), Georges Bereta (Jean-Michel Larque, 70), Bernard Blanchet, Louis Floch (Marc Molitor, 70).

Romania: Necula Raducanu – Ludovic Satmareanu, Nicolae Lupescu, Cornel Dinu, Augustin Deleanu (Nicolae Ionescu, 46), Emerich Dembrovszky, Ion Dumitru, Radu Nunweiler, Mircea Lucescu, Mircea Sandu (Flavius Domide, 46), Anghel Iordanescu.

► 6. FRANTA – ROMANIA 1-0 (0-0)

A marcat: Bereta (59).

23 martie 1974, Paris – meci amical

Stadion Parc des Princes: 20.224 spectatori

Arbitru : John Homewood (Anglia)

Au evoluat echipele:

Franta: J. Paul Bertrand-Demanes – Albert Vanucci, Jean-Pierre Adams, Marius Tresor, Francois Bracci, Henri Michel, Serge Chiesa, Jean-Marc Guillou, Christian Dalger (Patrick Revelli, 57), Herve Revelli (Marc Berdoll, 82), Georges Bereta; Antrenor: Stefan Kovacs (Romania)

Romania: Necula Raducanu – Teodor Anghelini, Dumitru Antonescu, Cornel Dinu, Gheorghe Cristache, Aurica Beldeanu, Ilie Balaci, Anghel Iordanescu (Mircea Sandu, 76), Radu Troi (Dumitru Marcu, 71), Florea Dumitrache, Attila Kun

► 7. FRANTA – ROMANIA 2-0 (0-0)

Au marcat: Platini (54), Rouyer (65).

2 februarie 1977, Bordeaux – meci amical

Stadion Velodrome: 15.000 spectatori

Arbitru: Gabriel Besory (Franta)

Au evoluat echipele:

Franta: Andre Rey – Patrick Battiston, Patrice Rio (Alain Giresse, 46), Christian Lopez, Andre Burkhardt, Henri Michel, Omar Sahnoun, Michel Platini, Jacques Zimako (Bruno Baronchelli, 46), Bernard Lacombe, Olivier Rouyer

Romania: Vasile Iordache – Florin Cheran (Teodor Anghelini, 46), Bruno Grigore, Alexandru Satmareanu, Iosif Vigu, Ion Dumitru, Gheorghe Multescu (Ilie Balaci, 46), Ladislau Boloni, Radu Troi, Dudu Georgescu, Constantin Zamfir. Antrenor: Stefan Kovacs.

► 8. FRANTA – ROMANIA 0-0

8 octombrie 1994, Saint Etienne – preliminariile CE 1996

Stadion Geoffroy Guichard: 31.144 spectatori

Arbitru: Leif Sundell (Suedia)

Au evoluat echipele:

Franta: Bernard Lama – Jocelyn Angloma, Laurent Blanc, Alain Roche, Bixente Lizarazu – Christian Karembeu, Eric Cantona, Marcel Desailly, Reynald Pedros – Patrice Loko (Christophe Dugarry, 83), Nicolas Ouedec (Zinedine Zidane, 72)

Romania: Bogdan Stelea – Dan Petrescu, Daniel Prodan, Miodrag Belodedici, Tibor Selymes – Daniel Timofte (Marius Lacatus, 72), Ionut Lupescu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Hagi – Florin Raducioiu (Basarab Panduru, 80), Ilie Dumitrescu.

► 9. ROMANIA – FRANTA 1-3 (0-2)

Au marcat: Lacatus (52), respectiv Karembeu (29), Y. Djorkaeff (41), Zidane (73).

11 octombrie 1995, Bucuresti – preliminariile CE 1996

Stadion Ghencea: 24.000 spectatori

Arbitru: Pierluigi Pairetto (Italia)

Au evoluat echipele:

Romania: Bogdan Stelea – Dan Petrescu, Gheorghe Mihali (Danut Lupu, 46), Gheorghe Popescu, Daniel Prodan, Tibor Selymes – Gheorghe Hagi (Basarab Panduru, 63), Ionut Lupescu, Dorinel Munteanu – Marius Lacatus, Ilie Dumitrescu (Ion Vladoiu, 46).

Franta: Fabien Barthez – Jocelyn Angloma, Frank Leboueuf, Marcel Desailly, Eric Di Meco – Christian Karembeu, Didier Deschamps, Zinedine Zidane (Lilian Thuram, 85), Vincent Guerin – Youri Djorkaeff (Bixente Lizarazu, 75), Christophe Dugarry (Mickael Madar, 63)

► 10. FRANTA – ROMANIA 1-0 (1-0)

A marcat: Dugarry (24).

10 iunie 1996, Newcastle – CE 1996

Stadion Saint James’ Park: 26.323 spectatori

Arbitru: Helmut Krug (Germania)

Au evoluat echipele:

Franta: Bernard Lama – Lilian Thuram, Laurent Blanc, Marcel Desailly, Eric Di Meco (Bixente Lizarazu, 68) – Christian Karembeu. Didier Deschamps, Zinedine Zidane (Alain Roche, 80), Vincent Guerin – Youri Djorkaeff, Christophe Dugarry (Patrice Loko, 69)

Romania: Bogdan Stelea – Dan Petrescu (Iulian Filipescu, 78), Miodrag Belodedici, Gheorghe Mihali, Tibor Selymes – Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu, Ioan Lupescu, Dorinel Munteanu – Marius Lacatus (Adrian Ilie, 56), Florin Raducioiu (Viorel Moldovan, 56). Antrenor: Anghel Iordanescu

► 11. FRANTA – ROMANIA 2-1 (2-0)

Au marcat: Patrick Vieira (1), Emmanuel Petit (26), respectiv Ionel Ganea (88).

13 februarie 2002, la Saint-Denis – meci amical

Stade de France: 77.144 spectatori

Arbitru: M. Van Egmond (Olanda)

Au evoluat echipele:

Franta: Ulrich Rame – Lilian Thuram, Marcel Desailly, Philippe Christanval, Vincent Candela – Patrick Vieira (Alain Boghossian, 46), Emmanuel Petit (Claude Makelele, 46), Zinedine Zidane (Eric Carriere, 71), Robert Pires – Thierry Henry (David Trezeguet, 71), Christophe Dugarry (Sylvain Wiltord, 59).

Romania: Bogdan Lobont – Cosmin Contra (Flavius Stoican, 86), Mirel Radoi, Cristian Chivu, Razvan Rat (Florin Soava, 46) – Tiberiu Ghioane, Gica Popescu, Dorinel Munteanu, Adrian Mutu (Laurentiu Rosu, 76) – Viorel Moldovan (Daniel Pancu, 71), Adrian Ilie (Ionel Ganea, 46).

► 12. ROMANIA – FRANTA 0-0

9 iunie 2008, la Zurich – EURO 2008

Stadion Letzigrund: 30.000 spectatori

Arbitru: Manuel Mejuto Gonzalez (Spania)

Au evoluat echipele:

Franta: Gregory Coupet – Willy Sagnol, Lilian Thuram, William Gallas, Eric Abidal – Franck Ribery, Claude Makelele, Jérémy Toulalan, Florent Malouda – Nicolas Anelka (Bafetimbi Gomis, 72), Karim Benzema (Samir Nasri, 78).

Romania: Bogdan Lobont – Cosmin Contra, Gabriel Tamas, Dorin Goian, Razvan Rat – Razvan Cocis (Paul Codrea, 64), Mirel Radoi (Nicolae Dica, 90+3), Cristian Chivu, Banel Nicolita – Daniel Niculae, Adrian Mutu (Marius Niculae, 79).

► 13. ROMANIA – FRANTA 2-2 (2-1)

Au marcat: Florentin Petre (6), Dorin Goian (17), respectiv, Franck Ribery (37), Yoann Gourcuff (69).

11 octombrie 2008, Constanta, Grupa a 7-a, preliminariile Cupei Mondiale 2010

Constanta, stadion “Farul”: 13.000 spectatori.

Arbitru: Frank De Bleeckere (Belgia)

Au evoluat echipele:

Romania: Bogdan Lobont – George Ogararu, Gabriel Tamas, Dorin Goian, Razvan Rat – Gabriel Muresan, Cristian Chivu (capitan) – Florentin Petre (Gigel Bucur, 76), Razvan Cocis, Adrian Mutu (Florin Costea, 75) – Ciprian Marica. Antrenor: Victor Piturca.

Franta: Steve Mandanda – Bakary Sagna, Jean-Alain Boumsong, Eric Abidal, Patrice Evra – Alou Diarra, Jérémy Toulalan – Franck Ribery (Jimmy Briand, 90+1), Yoann Gourcuff, Florent Malouda (Karim Benzema, 38) – Thierry Henry (capitan).

► 14. FRANTA – ROMANIA 1-1 (0-0)

Au marcat: Thierry Henry (48), respectiv Julien Escude (autogol, 55).

5 septembrie 2009, preliminariile Cupei Mondiale 2010

Saint Denis, “Stade de France”: 70.000 spectatori.

Arbitru: Ivan Bebek (Croatia)

Au evoluat echipele:Franta: Hugo Lloris – Bakary Sagna, Julien Escude, William Gallas, Patrice Evra – Lassana Diarra, Jérémy Toulalan – Nicolas Anelka, Yoann Gourcuff (Karim Benzema, 73), Thierry Henry (capitan) – André-Pierre Gignac (Franck Ribery, 57). Antrenor: Raymond Domenech.

Romania: Danut Coman – Vasile Maftei, Mirel Radoi, Cristian Chivu (capitan), Razvan Rat – Tiberiu Ghioane – Bogdan Mara (Mihai Roman, 61), Iulian Apostol, Maximilian Nicu (Gheorghe Bucur, 77), Romeo Surdu (Paul Codrea, 87) – Ciprian Marica. Antrenor: Razvan Lucescu.

► 15. FRANTA – ROMANIA 2-0 (0-0)

Au marcat: Loic Remy (83), Yoann Gourcuff (90+3).

Saint-Denis, Stade de France: 79.300 spectatori

9 octombrie 2010 – Preliminariile EURO 2012, Grupa D

Arbitru: Pedro Proença (Portugalia).

Au evoluat echipele:

Franta: Hugo Lloris – Anthony Réveillere, Adil Rami, Philippe Mexes, Gaël Clichy – Yann M’Vila, Alou Diarra (capitan), Samir Nasri (Yoann Gourcuff, 74) – Mathieu Valbuena (Loic Rémy, 68), Florent Malouda – Karim Benzema (Dimitri Payet, 86). Selectioner: Laurent Blanc.

Romania: Costel Pantilimon – Cristian Sapunaru, Gabriel Tamas, Cristian Chivu (capitan), Razvan Rat – Mirel Radoi, George Florescu – Razvan Cocis (Mihai Roman, 87), Bogdan Stancu, Ianis Zicu (Ciprian Deac, 46) – Daniel Niculae (Ciprian Marica, 63). Selectioner: Razvan Lucescu.

► 16. ROMANIA – FRANTA 0-0

Bucuresti, Arena Nationala: 49.182 spectatori

6 septembrie 2011 – Preliminariile EURO 2012, Grupa D

Arbitru: Howard Webb (Anglia)

Au evoluat echipele:

Romania: Ciprian Tatarusanu – Srgian Luchin, Vlad Chiriches, Dorin Goian, Razvan Rat (capitan) – Alexandru Bourceanu – Banel Nicolita, Razvan Cocis, Costin Lazar (Bogdan Stancu, 43), Cristian Tanase – Ciprian Marica (Gheorghe Bucur, 90). Selectioner: Victor Piturca.

Franta: Hugo Lloris (capitan) – Bacary Sagna, Adil Rami, Éric Abidal, Patrice Evra – Yohan Cabaye (Samir Nasri, 75), Yann M’Vila – Mathieu Valbuena (Loic Rémy, 71), Marvin Martin, Franck Ribéry – Karim Benzema. Selectioner: Laurent Blanc.

Euro 2016 – Grupa A

FRANTA – ROMANIA (echipe probabile):

FRANTA (4-4-3): Lloris – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Pogba, Kanté, Matuidi – Payet, Giroud, Griezmann. Selectioner: Didier Deschamps
ROMANIA (4-2-3-1): Tatarusanu – Sapunaru, Chiriches, D. Grigore, Rat – Pintilii, Hoban – Ad. Popa, Stanciu, B. Stancu – Fl. Andone. Selectioner: Anghel Iordanescu

DATA: 10 iunie 2016
ORA: 22.00
TV: Dolce Sport, ProTV

STADION: “STADE de FRANCE” (SAINT-DENIS, 81.338 locuri)
ARBITRI: Viktor Kassai; Asistenti: György Ring si Vencel Tóth; Aditionali:   Tamás Bognár si Ádam Farkas ( toti din Ungaria); Rezerva: Sander van Roekel (Olanda).

Sursa foto: uefa