FRATELE ELODIEI Ghinescu, AUDIAT la Curtea de Apel Pitesti

ROBERT GHINESCU, fratele ELODIEI GHINESCU, a fost AUDIAT marti in calitate de parte civila la Curtea de Apel Pitesti in procesul lui CRISTIAN CIOACA, politistul condamnat de instanta de fond la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale.

Referitor la despagubirile pe care le solicita in calitate de parte civila, ROBERT GHINESCU a declarat in fata instantei ca sunt aceleasi sume cerute si de mama sa. Este vorba despre daune morale de cinci milioane de euro si daune materiale cifrate la aproximativ 40.000 de lei.

Audierile au durat aproape doua ore, ROBERT GHINESCU raspunzand intrebarilor adresate atat de instanta, cat si de procurorul de sedinta si de avocatii partilor din dosar. Referitor la relatiile dintre sora sa ELODIA si CRISTIAN CIOACA, el a spus ca pareau normale, desi in ultima vreme constatase o anumita raceala intre cei doi soti.

ROBERT GHINESCU l-a acuzat pe fostul sau cumnat ca nu a aratat niciun regret dupa ce i-a ucis sora.

“Acest individ mi-a omorat sora, cu tupeul lui fantastic. Tata s-a prapadit din cauza lui, eu sunt asa cum sunt”, a spus fratele ELODIEI GHINESCU, citat de Agerpres.

Dupa incheierea audierii, au fost puse in dezbaterea partilor expertizele stiintifice depuse la dosar. Instanta a incuviintat cererea formulata de toate partile, referitoare la audierea, in calitate de martori, a unui medic legist si a unui specialist criminalist, care au participat la efectuarea expertizelor.

In schimb, instanta a amanat luarea unei decizii asupra solicitarii apararii referitoare la audierea expertilor parte, urmand sa se pronunte asupra utilitatii cererii dupa audierea expertilor oficiali.

Citeste si: Avocata familiei Ghinescu a depus o cerere de recuzare a unuia dintre magistratii care judeca dosarul Cioaca

Cei doi experti oficiali urmeaza sa fie citati pentru urmatorul termen, stabilit pentru data de 29 aprilie.

Instanta de apel a finalizat, inca din 11 februarie, audierea martorilor din dosar. A fost audiata, de asemenea, mama ELODIEI, Emilia Ghinescu, in calitate de parte civila, ea declarand ca apreciaza la cinci milioane de euro despagubirile civile pe care i le solicita lui Cioaca.

CRISTIAN CIOACA a fost eliberat pe 14 februarie din Penitenciarul Colibasi, dupa ce completul de divergenta al Curtii de Apel Pitesti a admis inlocuirea masurii arestarii preventive cu controlul judiciar, el reluandu-si activitatea in cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Arges.

CRISTIAN CIOACA a fost condamnat de Tribunalul Arges, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute 22 de ani de detentie.

Sentinta instantei de fond a fost atacata ulterior cu apel de toate partile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama si fratele ELODIEI GHINESCU, in calitate de parti civile in dosar, precum si de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. Emilia Ghinescu ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, iar ROBERT GHINESCU, de 50.000 de euro. Cioaca a fost obligat si la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat.

Inculpatul a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru savarsirea infractiunilor de omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata ELODIA GHINESCU, in august 2007. CRISTIAN CIOACA s-a aflat in arest preventiv din data de 5 decembrie 2012 pana pe 14 februarie 2014.

Sursa foto: mondonews