Cătălin Moroşanu, primele declaraţii după ce fratele lui a fost ridicat de DIICOT

Procurorii DIICOT Iași l-au reținut pe Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, întrucât acesta ar fi implicat într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat, au precizat pentru Mediafax, surse judiciare.
 
Update 2: Cătălin Moroşanu a vorbit în exclusivitate pentru Antena Stars despre problemele cu legea pe care le are fratele său. Acesta a povestit cum a ajuns să fie săltat de DIICOT, ce ştie despre afacerile dubioase şi cine îi vrea răul.

“E ok, fratele meu este foarte bine. A fost doar o chestie de moment. Nu s-a întâmplat nimic. Fratele meu este alături de mine, eu sunt alături de el. Am fost foarte îngrijorat, dar ştiam că nu este vinovat absolut deloc. De asta l-au reţinut 24 de ore. A fost o chestie de doi lei şi uite aşa se întâmplă în viaţă. La el a fost pe bază de plângere. Mi-a zis că îi pare rău că m-a pus în situaţia asta. În viaţa asta totul se întoarce. Părinţii au fost ok”, a spus Cătălin Moroşanu, potrivit sursei citate.

Update 1: Magistraţii din Iaşi au respins cererea procurorilor de a-l aresta preventiv pe Claudiu Moroşanu, fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, acesta fiind vizat într-un dosar de tranzacţii ilegale cu aur. Infracţiunile anchetate sunt constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală.

DIICOT anunţa ieri că a reţinut mai multe persoane, între care şi Claudiu Moroşanu, fratele luptătorului Cătălin Moroşanu, pentru tranzacţii ilegale cu aur, prejudiciul adus statului fiind de 18 milioane de lei.

Decizia a venit în urma a 35 de percheziţii în Iaşi, Bucureşti şi Alba Iulia. În cursul zilei de miercuri, aceştia au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, însă cererea procurorilor a fost respinsă şi astfel aceştia au fost eliberaţi, inclusiv Claudiu Moroşanu.

Cei vizaţi în dosar sunt acuzaţi de infracţiunile constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Decizia reţinerii a venit în urma a 35 de percheziţii domiciliare din Iaşi, Bucureşti şi Alba Iulia, când au fost confiscate 1,2 kilograme de aur, 50.000 de lei şi a fost pus sechestru pe clădiri şi maşini în valoare totală de 800.000 de euro.

Știre inițială
 
Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului de kickboxing Cătălin Moroșanu, a fost reținut de către procurorii DIICOT Iași, au declarat sursele citate. Acesta ar fi implicat într-un dosar privind constituire grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani. Procurori DIICOT şi poliţişti de la BCCO au efectuat mai multe percheziţii marţi dimineaţă în comunele Ciurea şi Grajduri la persoane suspectate de evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat.
 
Sursa foto: unica