Fratele presedintelui Traian Basescu, SANTAJAT de ginerele lui Bercea Mondial. UPDATE

Fratele Presedintelui Romaniei, Mircea Basescu, a fost SANTAJAT de trei persoane care i-au cerut 280.000 de euro pentru a nu-l denigra in presa, potrivit romaniatv.net.

UPDATE 15.39: Marius Constantin a fost adus la Tribunalul Constanta. El este cercetat in stare de retinere pentru savarsirea infractiunii de santaj si urmeaza sa apara in urma magistratilor care vor decide daca va fi arestat pentru urmatoarea luna sau daca va fi lasat in libertate. Izaura Anghel si minorul in varsta de 17 ani sunt cercetati sub control judiciar, dar in stare de libertate.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, dar si ginerele acestuia, Marius Constantin, au intrat pe mana procurorilor DNA din Constanta, organizandu-se un flagrant. Mai exact, cei doi, alaturi de un minor de 17 ani, au SANTAJAT o persoana cunoscuta din Constanta, cerand bani la schimb, in caz contrar va da in vileag niste fapte de coruptie. Potrivit romaniatv.net, persoana SANTAJATA este Mircea Basescu, fratele presedintelui Traian Basescu.

In urma flagrantului, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Marius Constantin, pentru savarsirea infractiunii de SANTAJ, in stare de recidiva.

Citeste si: Mircea Basescu, nasul de botez al nepoatei lui Bercea Mondialu

De asemenea, fiica lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, Anghel Izaura, si un minor in varsta de 17 ani, sunt cercetati pentru SANTAJ.

In ordonanta de retinere intocmita de procurori se arata ca, “in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la datele de 26 mai 2014 si 29 mai 2014, Constantin Marius a exercitat constrangeri asupra unei persoane, denuntator in cauza, constand in amenintarea cu darea in vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromitatoare pentru persoana amenintata si pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare in infractiuni de coruptie. Amenintarile au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vatamata sa dea suma de 280.000 euro. La data de 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a primit impreuna cu celelalte doua suma de 10.000 euro de la persoana vatamata, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante”.

Citeste si: Basescu, despre relatia dintre Bercea Mondial si Mircea Basescu: A botezat dar asta nu i-a folosit lui Bercea la nimic!

Fata de Anghel Izaura si de un minor (17 ani) s-a luat masura controlului judiciar, se arata in comunicatul DNA.

Ginerele lui Bercea Mondial, Constantin Marius, urmeaza sa fie prezentat cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile la Tribunalul Constanta.

Fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, este nasul de botez al nepoatei din partea fiicei interlopului Anghel Sandu, zis Bercea Mondialu. Ceremonia religioasa a fost sustinuta de un sobor de preoti, la Constanta, unde locuieste nasul, Mircea Basescu.

Sursa foto: libertatea.ro